Σάββατο 15 Μαΐου 2010

... περί μπλογκς, Καρατζαφέρης έφα ...

*
Jungle Report
***
*
Καρατζαφέρης: Να αρθεί η ανωνυμία στα blogs

*
Η παρακάτω ομιλία στη Βουλή θα μπορούσε κάλλιστα να είχε λάβει χώρα σε κάποια συνεδρίαση αμέσως μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών, το 1967, όταν έμπαιναν οι καινούριοι κανόνες στην ελληνική κοινωνία (βλ. στρατιωτικό νόμο, λογοκρισία του Τύπου, κλπ..).



Φυσικά δεν εξεπλάγημεν ακούγοντας αυτό το φασιστολογύδριο από τον Καρατζαφέρη, αφ' ης στιγμής γνωρίζουμε καλά πως μόνο αυτός θα μπορούσε να μολύνει με ολοκληρωτισμό τη Βουλή.

Απομαγνητοφωνώ ένα απόσπασμα (στο 0:55) που έχει την περισσότερη πλάκα:

"Αντί να φροντίσετε και να προστατέψετε τον πολιτικό κόσμο από μία πολύ δύσκολη πτυχή, τους ανώνυμους bloggers, που οποιοσδήποτε γράφει ότι θέλει για τον οποιονδήποτε. Και να πείτε, επιτρέπεται να γράφει ό,τι θέλουμε (sic), δημοκρατία είναι, αλλά επωνύμως."

Προφανώς ήθελε να πει "να γράφει ό,τι θέλει" αλλά, ως γνωστόν, γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει.

Τι να του πρωτοπεί κανείς για αυτές τις φασίζουσες μπούρδες που ξεστόμισε;

Ότι η ανωνυμία είναι μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση που αποσκοπεί στην προστασία των αδυνάτων; Που επιτρέπει στον πολίτη να εκφράζει ελεύθερα και κυρίως άφοβα τη γνώμη του, χωρίς να διακινδυνεύει τυχούσες επισκέψεις από παρακρατικούς μπράβους, επειδή τόλμησε να θίξει "απαγορευμένα" θέματα;

Για να το καταλάβει όμως αυτό θα πρέπει να έχει και τις στοιχειώδεις δημοκρατικές ευαισθησίες. Πράγμα απίθανο για κάποιον που έχει αποκαλέσει ούκ ολίγες φορές τη χούντα "επανάσταση", που λυσσομανούσε να φέρει τον βασιλιά στην Ελλάδα, που είχε ενστάσεις για τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ στην αρχή της μεταπολίτευσης και που υπόσχονταν υπουργεία σε χρυσαυγίτες και χουντικούς.

Ότι η μόνη προστασία που απέμεινε στον πολίτη είναι η ανωνυμία, μιας και δεν έχει την πολυτέλεια να προστατεύεται διαρκώς από ασφαλίτες, όπως συμβαίνει με πολιτικούς και μεγαλοδημοσιογράφους;

Το ότι προχθές ο Βγενόπουλος προστατευόταν από 15 ΜΑΤάδες όταν κατέβηκε στη Σταδίου ή ότι πάλι προχθές ο ίδιος ο Καρατζαφέρης τη γλύτωσε από το οργισμένο πλήθος που επιχείρησε να μπει στο μπ..... στη Βουλή, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως έτσι θα μπορεί να τη γλυτώνει και ο οποιοσδήποτε βγάζει τις βρωμιές και τις παρανομίες πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών στη φόρα μέσα από το μπλογκ του.

Πλάκα έχουν και οι συνηθισμένες γελοίες υπερβολές και κινδυνολογίες του, τις οποίες έχουμε πια συνηθίσει όλοι:

"Με το που θα γίνει μια τέτοια καταγγελία [σ.σ.: εννοεί από ανώνυμο blogger σε πολιτικό], θα είναι όλες οι ζωντανές συνδέσεις [σ.σ.: εννοεί κανάλια, κάμερες, ραδιόφωνα κλπ] έξω από το γραφείο ή το σπίτι του πολιτικού. Τελείωσε ο πολιτικός!"

Κάποτε πρέπει να το κόψει αυτό το κακό συνήθειο, δηλαδή να νομίζει πως απευθύνεται πάντα σε υπερήλικες θαμώνες καφενείου σε κάποιο κατσικοχώρι, που δεν είχαν την τύχη να βγάλουν τη Δευτέρα Δημοτικού.

Ο κόσμος στο ίντερνετ (εκτός από μερικά βόδια) έχει μάθει να κρίνει ποιές καταγγελίες είναι βάσιμες, βάσει των αποδείξεων και των στοιχείων με τα οποία τεκμηριώνονται, και ποιές είναι αερολογίες και αρλουμπολογίες που ουδείς λαμβάνει στα σοβαρά (βλέπε π.χ. καταγγελίες του τύπου "ο τάδε πολιτικός τα παίρνει από τον Σόρος"), και το κυριότερο, μπορούν να αποδομηθούν και να εκμηδενιστούν ανά πάσα στιγμή από άλλους μπλογκερς υπό μορφήν σχολίων ή άρθρων.

Πράγμα που ποτέ δεν συμβαίνει στα μεγαλοκανάλια από τους χαϊδολογούντες δημοσιογράφους όταν ακούγονται τα απύθμενα ψέματα από τους εκπροσώπους του τηλεκόμματος (βλ. π.χ. υπόθεση Δραγώνα).

Αν είναι λοιπόν μια καταγγελία επαρκώς τεκμηριωμένη, ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα του Καρατζαφέρη αν κάνουν ντού τα ΜΜΕ στο γραφείο του καταγγελθέντα πολιτικού;

Το πρόβλημα θα είναι αν είναι επώνυμος ή ανώνυμος ο καταγγέλλων ή οι βρωμιές του πολιτικού που απεκαλύφθησαν;

Θα μπορούσα να παραθέτω με τις ώρες δεκάδες αντεπιχειρήματα και παραδείγματα έναντι των φασίζουσων ανοησιών του Καρατζαφέρη, αλλά θεωρώ πως είναι περιττό να γράψω και άλλα αυτονόητα πράγματα για ένα κοινό που γνωρίζει από διαδίκτυο.

Πάντως ο Καρατζαφέρης, με αυτή του την αντιδημοκρατική απαίτηση, καθόλου, μα καθόλου, δεν σκέφθηκε τους bloggers-οπαδούς του και τους φορουμίτες της νεολαίας του;

Οι οποίοι, αν αρθεί η ανωνυμία τους, το 99% εξ αυτών θα βρεθεί στη φυλακή, και μόνο με την εφαρμογή του Αντιρατσιστικού Νόμου 927/79 (χώρια οι απειλές κατά της ανθρώπινης ζωής που εξαπολύουν διαρκώς με κρεμάλες, εκτελέσεις κτλ).

Πάντως οι bloggers οπαδοί και υποστηρικτές του Καρατζαφέρη, σαν οπαδοί και υποστηρικτές του που είναι, λογικά θα πρέπει να στηρίξουν εμπράκτως το "δίκαιον του λόγου του" και οικειοθελώς να δώσουν το καλό παράδειγμα γράφοντας από τούδε και στο εξής επώνυμα.

Άλλωστε συμμετέχουν σε κάθε είδους βλακεία που απαιτεί το κόμμα, γιατί να κολλήσουν σε αυτή;

Εκτός και αν αναγνωρίζουν τη βλακεία που εξέπεμψε σε αυτές τις τραγικές στιγμές από το βήμα του Κοινοβουλίου ο αρχηγός τους.
_______________

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στον Καρατζαφέρη, θα ήθελα να του πω να βάλει τα δυνατά του. Να κινήσει γη και ουρανό ώστε να εισακουστεί από τον Υπουργό η απαίτηση του για να αρθεί η ανωνυμία στα blogs.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να σώσει το τομάρι του από αυτά που σύντομα θα δημοσιεύσουμε για την αυτού εξοχότητά του, πράγματα που ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και αν αρθεί η ανωνυμία, ξέρετε τι; Εμείς πάλι θα τα βγάζουμε, και πάλι ανώνυμα. Γιατί απλούστατα οι φασιστονόμοι που επιθυμεί ο αρχηγός του Λά.Ο.Σ. δεν ισχύουν για όλες τις χώρες του κόσμου. Το διαδίκτυο άνευ συνόρων γαρ..

Τρέχα Καρατζαφέρη να τους ελέγξεις όλους, τρέχα..
---
jungle-report.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: