Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

... οι κυρίαρχοι των "επτά θαλασσών" ...

*
Νίκος Μπογιόπουλος
(Ριζοσπάστης)
***
*
Κι όμως, λεφτά υπάρχουν!
*
«Συνεχίζουν την κυριαρχία τους στις "επτά θάλασσες" και για το 2010 οι Ελληνες εφοπλιστές έχοντας υπό τη διαχείρισή τους το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας (...) ενώ φέρεται να έχουν επενδύσει περί τα 11 δισ. δολάρια για παραγγελίες νεότευκτων πλοίων, αλλά και την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων. Επίσης δεκατρείς Ελληνες εφοπλιστές κατατάσσονται ανάμεσα στους εκατό ισχυρότερους ανθρώπους της ναυτιλίας διεθνώς».
(«Καθημερινή», 21/8/2010)

*

Χτες δε ο «Ρ» παρουσίασε σχετικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το κόστος των νεότευκτων πλοίων ξεπερνά τα 5,8 δισ. δολάρια, ο αριθμός τους ανέρχεται στα 239 και όλα (όλα!) κατασκευάζονται σε ναυπηγεία εκτός Ελλάδας...

***

Πέραν των ανωτέρω, τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων που από χτες καλούνται μέσω του προϋπολογισμού να φορτωθούν ακόμα 15 δισ. ευρώ (!) στην πλάτη τους (σ.σ.: ένεκα της κρίσης...)
θεωρούμε ενδιαφέρον να γνωρίζουν ότι (στους χαλεπούς αυτούς καιρούς της κρίσης...) το αέναο και αδιάλειπτο τούτο ελληνικό «εφοπλιστικό θαύμα» είναι προϊόν συμπαραγωγής πολλών «πατριωτικών» παραγόντων.

*
Απόδειξη ότι στην προκειμένη περίπτωση, το «εφοπλιστικό δαιμόνιο» της φυλής τυγχάνει της πλήρους σύμπραξης με το «τραπεζιτικό δαιμόνιο» της φυλής.

Αντί άλλης απόδειξης - και σύμφωνα με έρευνα της «Petrofin Research» - προκύπτει ότι ανάμεσα στους βασικούς «αιμοδότες» των 13 συμπατριωτών μας «Σεβάχ» είναι

η Εθνική Τράπεζα με ποσό 3,217 δισ. δολάρια,
η Αλφα με ποσό 2,575 δισ. δολάρια,
η Εμπορική με 2,62 δισ. δολάρια,
η Μαρφίν με ποσό 2,45 δισ. δολάρια και
η Πειραιώς με 1,81 δισ. δολάρια.

***
Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα «πατριωτικά» εύσημα που ανήκουν στις κυβερνήσεις των κ. κ. Καραμανλή και Παπανδρέου.

Θυμίζουμε ότι αν δεν ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία (χωρίς μνημόνιο) έδωσε 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες (την ίδια περίοδο που «υποσχόταν» πάγωμα μισθών και συντάξεων), αν επίσης δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που (με μνημόνιο) έδωσε άλλα 50 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες (την ίδια περίοδο που κόβει μισθούς και συντάξεις), τότε μια πιθανή στενότητα των τραπεζών ενδεχομένως να έθετε προσκόμματα στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση των εφοπλιστών, με απροσμέτρητες εθνικές συνέπειες.

*
Ομως, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φρόντισαν, όπως είδαμε, να πάρουν εκείνα τα ριζικά μέτρα, για τα οποία, άλλωστε, τους ψηφίζει ο λαός.

Ετσι ο Ελληνας μισθωτός και συνταξιούχος (αυτοί που τους συναντάει ο κ. Παπανδρέου στο δρόμο και του δίνουν το μισθό και τη σύνταξή τους) μπορούν να συνεχίζουν να νιώθουν την άφατη χαρά και την απροσμέτρητη περηφάνια - που από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους νιώθουν - βλέποντας τα πατριωτάκια τους, τους Ελληνες εφοπλιστές, να φιγουράρουν στην πρώτη θέση των καραβοκύρηδων, παγκοσμίως...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies

2 σχόλια:

kariatida62 είπε...

EΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ Μ'ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ..!
"το κόστος των νεότευκτων πλοίων ξεπερνά τα 5,8 δισ. δολάρια, ο αριθμός τους ανέρχεται στα 239 και όλα (όλα!) κατασκευάζονται σε ναυπηγεία εκτός Ελλάδας..."
ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ? ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ? ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
"το «εφοπλιστικό δαιμόνιο» της φυλής τυγχάνει της πλήρους σύμπραξης με το «τραπεζιτικό δαιμόνιο» της φυλής."
ΑΠΟ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ!
ΠΑΡΕ ΚΙ'ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΜΟΥΝΙΟΥ:http://www.youtube.com/watch?v=moZyKx2-5r4
KAΛΗΜΕΡΑ :)

stavrosx1 είπε...

... καλημέρα "καρυάτιδα" ...
... η ναυτιλία είναι από τα παράδοξα αυτής της χώρας ...
... υπερηφανευόμαστε γι' αυτήν χωρίς αυτή να αφήνει στη χώρα ούτε ένα ευρώ ...
... κι αυτό το "η ναυτιλία φέρνει συνάλλαγμα" είναι πλέον ένας μύθος ...
... οι Ελληνες ναυτικοί, που κι εσύ θίγεις, τείνουν προς εξαφάνιση ...
... οπότε καλύτερα να ξεφύγουμε από αυτή τη μυθολογία ...
... και από τα δαιμόνια, φυσικά ...
... έρρωσο ...