Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

... εδώ είναι η πραγματική ζωή ...

*
stavrosx1
***
*
Εκτός τηλοψίας ο κόσμος στενάζει ...
*
Ο Παπανδρέου κέρδισε, ο Παπανδρέου έχασε, η κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" έρχεται, ο Σαμαράς ήρωας, ο Σαμαράς αντιστέκεται, ο πρόθυμος Καρατζαφέρης συνομιλεί με τον Βενιζέλο, ο Κουβέλης βολιδοσκοπείται, ο ... ο ... ο ... ο ...

Η πραγματική όμως ζωή δεν αφήνει περιθώρια για μια άνετη θέαση από τον καναπέ, της 40άρας plasma τηλεόρασης, με τις "αγανακτισμένες" και "βουρκωμένες" φιγούρες των αστών πολιτικών ...

Η πραγματική ζωή είναι εδώ - αλίευσα μια είδηση από τον σημερινό "Ριζοσπάστη" - και θεωρώ ότι αξίζει να της δώσουμε την προσοχή μας ...

Ισως  το συμβάν που περιγράφεται σταθεί αφορμή για μια εκ βαθέων κριτική αποτίμηση των "τετελεσμένων" που μας ωθούν να αποδεχθούμε ...

Το εύχομαι ...

---
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
*
Εκτός παιδικού σταθμού
.
παιδί ανασφάλιστης μητέρας!
*
Την άμεση απομάκρυνση παιδιού από το ίδρυμα «Παιδική Στέγη» αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς η μητέρα του που εργάζεται με το άθλιο καθεστώς των «stage», δηλαδή ανασφάλιστη, για ορισμένο χρόνο και με μισθό ψίχουλα, δεν πληρούσε τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις!

Το τραγικότερο όλων είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία του Ταμείου μετά τον έλεγχο και τη διαπίστωση ότι η εργαζόμενη δεν πληρούσε τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις, τής ζήτησε να επιστρέψει και το ποσό των 1.000 ευρώ για τροφεία του παιδιού της που καταβλήθηκαν στην «Παιδική Στέγη» από 21/10/2010 έως 31/3/2011. Τελικά, η διοίκηση του ΙΚΑ αποφάσισε να παραγράψει το συγκεκριμένο ποσό, ωστόσο το παιδί της παραμένει εκτός παιδικού σταθμού!

Χαρακτηριστικά, στο έγγραφο του ΙΚΑ που υπογράφει ο διοικητής του Ταμείου Ρ. Σπυρόπουλος αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«...Κατόπιν των ανωτέρω και κατά τον ετήσιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 13/4/2011 από το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής Πειραιά για την θεώρηση των βιβλιαρίων των εργαζόμενων μητέρων, διαπιστώθηκε ότι η (...) μητέρα τέκνου που φοιτούσε στην παιδική στέγη Κρώσφηλδ, δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη από τις 20/10/2010.

Κατά συνέπεια των παραπάνω ήταν η άμεση απομάκρυνση του παιδιού από τον παιδικό σταθμό και ο καταλογισμός στην κα. (...) ύψους 1000,01 ευρώ για τροφεία του υιού της που καταβλήθηκαν στην Παιδική Στέγη Κρώσφηλδ από 21/10/2010 έως 31/3/2011.

Εξετάζοντας παράλληλα το αίτημα της ασφαλισμένης για επανεξέταση της περίπτωσης καταλογισμού σε βάρος της, που κατατέθηκε στην Υπηρεσία μας με αριθ. πρωτ. 1238/14-9-2011, διαπιστώθηκε ότι η κα. (...) εργαζόταν με καθεστώς προγράμματος stage του ΟΑΕΔ κατά το οποίο ήταν ασφαλισμένη μόνο για ιατροφαρμακευτική κάλυψη χωρίς άλλα προνόμια των ασφαλισμένων (ένσημα)».

Η παραγραφή βεβαίως του «χρέους» των τροφείων σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το γεγονός ότι ένα παιδί βρίσκεται εκτός παιδικού σταθμού, γιατί η μητέρα του αναγκάζεται να δουλεύει ανασφάλιστη (!) με προγράμματα (stage) που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επέβαλαν και εφάρμοσαν, προκειμένου να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις, να διατηρήσουν το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας για χιλιάδες ανθρώπους που ψάχνουν για ένα μεροκάματο.

Η διοίκηση του ΙΚΑ εξαντλεί την εφαρμογή νόμων και κανόνων σε βάρος των εργαζομένων - εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την πολιτική της κυβέρνησης - τη στιγμή μάλιστα που ετοιμάζεται νέο πλιάτσικο στα αποθεματικά του ΙΚΑ, που ήδη έχει πέσει άγριο μαχαίρι στις συντάξεις, που οι παροχές συρρικνώνονται και οι υπηρεσίες του υποβαθμίζονται δραματικά για τους ασφαλισμένους.

Και αυτή η περίπτωση αναδεικνύει την τραγική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα που τα παιδιά τους μένουν εκτός παιδικών σταθμών ή δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν. Σημειώνεται ακόμα ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει στο να υποσιτίζονται βρέφη και νήπια σε παιδικούς σταθμούς (π.χ. Ρίο στην Πάτρα, Πέραμα) στο να κόβεται το φυσικό αέριο και να μην υπάρχει θέρμανση, με τραγικές συνέπειες στην υγεία των παιδιών. Επιπλέον, εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να κλείνουν σταθμοί με τους γονείς να μην μπορούν να βγουν στο μεροκάματο.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: