Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

... "θύμωσε ο αγάς με την πού... του και την έκοψε..." ...

*
Λιάνα Κανέλλη
***
*
Αλλο Ικαριώτης κι άλλο Ισκαριώτης

*
Τρεις Ιταλοί κάθονται σε μια μπιραρία του Μονάχου λίγες μέρες μετά την πτώση του τείχους. «Φέρε μια μπίρα», λέει ο ένας, «να πιούμε, γιατί όπως φαίνεται, ό,τι μας έλεγε το κόμμα τόσα χρόνια ήταν όλα ψέματα». Ο δεύτερος του αντιτείνει: «Ας πιούμε σύντροφε μια ακόμα μπίρα, γιατί ό,τι λέει και κάνει ο καπιταλισμός, είναι όλα μα όλα, αλήθεια!...». Ο τρίτος αριστερός σαν τους άλλους δυο, Ιταλός, απλώς έφερε τις μπίρες...

Το ανέκδοτο είναι οδηγός για τις εκλογές! Ελέχθη από τον πρωταγωνιστή της «Ζήμενς» - σκάνδαλο στην ταράτσα της γερμανικής Εισαγγελίας σε διάλειμμα για... τσιγάρο. Την ίδια ώρα, στο Λεκανοπέδιο γινόταν ο θάνατος της κυκλοφοριακής αλεπούς από τους χαλασμένους σηματοδότες. Τα φανάρια τα είχαν φτύσει, κυριολεκτικά επειδή έληξε η... σύμβαση συντήρησής τους με τη «Ζήμενς» (πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρώνουσα εδώ και 100 χρόνια εν Ελλάδι) και έσβησαν.

Ηρεμήστε οδηγοί και ψηφοφόροι! Ο ...κ. Καλλικράτης θα υπογράψει νέα σύμβαση με τις αυξημένες «αρμοδιότητές» του να λειτουργεί ως μικρός πρωθυπουργός σε μεγάλες μίζες του κεφαλαίου που ανακάλυψε τις ντόπιες αυτοδιοικητικές αγορές τώρα που τρίζουν οι μεγάλες.

Αρκετά με τ' αστεία, τις πλάκες και τις χοντροκοπιές όσων παίζουν με τη χώρα για να κρατήσουν κέρδη στις τσέπες τους και την «αναδιαρθρώνουν» για να τη φέρουν στα μέτρα των συμφερόντων τους. Οι γκεμπελικές συκοφάντρες πριμαντόνες του καιρού βρέθηκαν άλλωστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης με την άνοδο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ. Κι αυτή είναι μια καπιταλιστική αλήθεια κραυγαλέα φανερή. Μαυρίστε τους κι αφήστε τους στο διχασμό των συμφερόντων τους να φαντάζουν σα δυο όψεις του ίδιου κάλπικου πολιτικού νομίσματος που δεν περνάει πια σαν αληθινό και χρήσιμο στην αγορά της εργασίας. Αλλωστε, υπάρχει το ...ανέκδοτο της ιερής συμμαχίας της Ικαρίας. Εκεί σαν την ιστοριούλα της αρχής, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ πίνουν μπίρες, ο ΣΥΝ τις κουβαλάει και ο ΛΑ.Ο.Σ. στην ταμειακή μηχανή πότε κόβει και πότε όχι, αποδείξεις πολιτικής νομιμοφροσύνης στα αλληλοδιάδοχα κόμματα αστικής εξουσίας. Γιατί, άλλο Ικαριώτης κι άλλο Ισκαριώτης...

Μετά το δεύτερο γύρο έρχονται τα πολύ χοντρά ζητήματα καταπάνω μας. Αυτά που ακούγονται σαν καθόλου «τοπικά» κι όμως είναι όσο ελάχιστα. Οι νησιώτες κι Ικαριώτες ας τα θυμηθούν πριν δικαιώσουν στη σχισμή τους δήμιους των δικαιωμάτων τους:

Το Αιγαίο θα μοιραστεί. Προίκα στο κεφάλαιο λες κι η πατρίδα είναι τόσο άσχημη που πρέπει να παντρευτεί το ΝΑΤΟικό της νταβατζή κι όχι το παλικάρι λαό που την αγαπάει.

Οι εθνικοί στρατοί πάνε για κατάργηση και σύντομα θα αντικατασταθούν από μια «αστυνομία ασφάλειας πολιτών» όπου Λιθουανοί, Πολωνοί και «Μακεδόνες» μπάτσοι διευρυμένης FRONTEX θα παίζουν μπάλα με τα κεφάλια μας.

Με τα λιμάνια στους Κινέζους, τον ΟΤΕ και τ' αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα διόδια και τους δρόμους, το Ρίο κ.λπ. στους Γαλλοϊσπανούς, τα τρένα στους παριζιάνους, το νερό και τον αέρα και το φως στους Ελληνες συνεταίρους τους, έρχονται και μιλάνε για την ψήφο μας όπως οι κλέφτες στη μοιρασιά των κλεμμένων. Μαυρίστε τους. Μόνον έτσι θ' ακουστεί η φωνή του ΚΚΕ, εδώ και τώρα να θυμάται και να μπορεί να φωνάξει και να υλοποιήσει το «Μολών Λαβέ».

«Δεν ασχολούμαι πια με την πολιτική» λένε κάτι άνεργα παλικαρόπουλα και κάτι θυμωμένοι κοψοχέρηδες. «Ομως η πολιτική η κυρίαρχη ασχολείται με τη ζωή σας και σας την παίρνει» απαντώ. Θυμηθείτε πως η αποχή απ' τα κοινά, πρέπει να ερμηνευτεί όπως τη λέει την ιστορία ο λαός μας απ' τη μεγάλη κατοχή.

«Θύμωσε με την πού.... του ο αγάς και την έκοψε. Κι όταν τη χρειάστηκε, δεν την είχε!...».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: