Σάββατο 1 Μαΐου 2010

... έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα ...

*
Νίκος Τσαγκρής
***
*
Απούσα η ευρωπολιτική ηγεσία...

*
Πολιορκημένη χώρα! Κράτος πτωχευμένο, κράτος κατεχόμενο, κράτος παραδομένο: επιτήρηση, πλιάτσικο στο βιος του Ελληνα, εθνική και προσωπική ταπείνωση. Ομως η μεγάλη απογοήτευση προέρχεται από τη βιωμένη - μέσα και απ' αυτή την εθνική περιπέτεια - αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιδράσει. Να αμυνθεί, να προστατεύσει το εισόδημα του Ελληνα πολίτη. Να υποστηρίξει την εθνική και οικονομική ανεξαρτησία της χώρας.

Ας τα πούμε στα ίσια: μιλάμε για την απογοήτευση που προέρχεται οπό την απουσία των πολιτικών και της πολιτικής. Γιατί, όταν ο κ. Παπούλιας αρκείται σε δηλώσεις του τύπου «η μάχη θα κερδηθεί με πολλές θυσίες και, δυστυχώς, με πικρές θυσίες από τους αδύναμους», όταν ο πρωθυπουργός που οδήγησε τη χώρα στην κηδεμονία και την επιτήρηση μας καλεί σε αγώνα «για να βγει η χώρα από την κηδεμονία και την επιτήρηση», η απουσία των πολιτικών και της πολιτικής μοιάζει οριστική.

Ακόμα χειρότερα, όταν οι ηγέτες των κόμματων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Δεξιάς και Αριστεράς, απλώς διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν. Την ίδια ώρα που, μοιραίοι και άβουλοι, χωρίς εναλλακτικές ιδέες και προτάσεις για απαλλαγή από τον θανάσιμο εναγκαλισμό της «Ευρωζώνης», παρακολουθούν την παράδοση της χώρας στις ορέξεις των εκφραστών του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Αλλά δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα. Η Α. Μέρκελ, σε μια επίδειξη ανάρμοστου καιροσκοπισμού (προκειμένου να γλιτώσει το μαύρισμα στις εκλογές της 9ης Μαΐου), σαμποτάρει τη στήριξη της Ελλάδας, διακινδυνεύοντας, εκτός από τη διολίσθηση του ευρώ, την κατάρρευση της Ευρωζώνης και, βέβαια, τη χρεοκοπία της ίδιας της χώρας της!

Ναι, πέρα απ' τα δημοσιονομικά ελλείμματα, η ΕΕ αντιμετωπίζει έλλειμμα ικανής πολιτικής ηγεσίας: οι Ελληνες ηγέτες ανέβασαν το χρέος και τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη προκαλώντας την ελληνική δημοσιονομική κρίση - οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, με την ελαστική πολιτική τους απέναντι στους κερδοσκόπους των χρηματαγορών, μετέβαλαν την κρίση αυτή σε κρίση δανεισμού της Ελλάδας, μα εν δυνάμει όλων των χωρών της Ευρωζώνης.

Ταυτόχρονα, αποδυνάμωσαν το ευρώ και μετέτρεψαν την ελληνική κρίση σε όχημα για την αμερικανική είσοδο (μέσω του Δ.Ν.Τ.) στην Ευρωζώνη. Μιλάμε για μια ιδιοφυή κίνηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας: έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης έχουν οι Stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: