Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

... ΚΚΕ - όχι στη σύνταξη των βουλευτών ...

*
"Ε"
***
*
Αλ. Παπαρήγα για ατιμωρησία:
Δεν θα στεναχωρηθούμε αν κάποιοι πάνε φυλακή
*

Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
.
εισηγείται το ΚΚΕ

*
Και περικοπές στις αποζημιώσεις

Πρόταση νόμου κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με την οποία ζητείται η κατάργηση της κοινοβουλευτικής σύνταξης, η κατάργηση αποζημίωσης των βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές και η ένταξη της κοινοβουλευτικής θητείας με τη μορφή ενσήμων στο ταμείο των βουλευτών που εργάζονταν πριν γίνουν βουλευτές.

"Δεν διαφωνούμε, δεν θα στεναχωρηθούμε αν κάποιοι πάνε φυλακή. Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο γιατί έτσι δε θα γεμίσει το πορτοφόλι του ελληνικού λαού", δήλωσε η Γ.Γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου για τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπεραμύνθηκε της πρότασης νόμου που το ΚΚΕ είχε καταθέσει και επί κυβέρνησης της Ν. Δ και κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να την στηρίξουν, σημειώνοντας: "Δεν έχει σημασία η μείωση του αριθμού των βουλευτών είτε είναι 200, είτε 300, είτε 500. Η αντιλαϊκή πολιτική θα περνάει μέσα από τη βουλή. Η αλλαγή της κατάστασης είναι έξω από τη Βουλή. Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να υπερψηφίσουν τη πρόταση νόμου και οι βουλευτές προσωπικά να τοποθετηθούν επ' αυτού".

4 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Επιτέλους! Μια πρόταση που θα δούμε πόσοι θα υπερψηφίσουν!

Τυπο-θραύστης είπε...

... πράγματι "καρυάτιδα" ...
... θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε ...
... έρρωσο ...

Λυγερή Βασιλείου είπε...

ΟΧΙ !!!
Εμείς δεν τους συναγωνιζόμαστε στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου. Εφ' όσον οι άνθρωποι εδραιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και φτάσουν στο όριο ηλικίας που που ισχύει για όλους τους Έλληνες, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να το απωλέσουν....

Τυπο-θραύστης είπε...

... καλώς τη Λυγερή ...
... μα, δε μίλησε κανείς για κατάργηση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος ...
... εκτός αν εννοείς για όλους όσοι το πρώτο τους ένσημο το έκαναν στη Βουλή και στη συνέχεια έβγαιναν βουλευτές έως ότου καλύψουν όλες τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης ...
... το φαντάζεσαι;
... επάγγελμα βουλευτής ...
... όπως π.χ. ο Καραμανλής ...
... σωστά;
... έρρωσο ...