Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

... η ανεργία καλπάζει - το ΠΑΣΟΚ κυβερνά ...

*
"Ρ"
***
*
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

*
Κατά 27% αυξήθηκε
.
ο αριθμός των ανέργων
*
Τις 586.767 έφθασαν οι άνεργοι το Α΄τρίμηνο του 2010, αυξημένοι κατά 26,9% συγκριτικά με το Α' τρίμηνο του 2009, όταν αριθμούσαν τους 462.343.

Σε ποσοστά η ανεργία έφθασε το 11,7% από 9,3% πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 11,7% είναι το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων από το 2001 μέχρι σήμερα, συγκρινόμενο πάντα με τα πρώτο τρίμηνο κάθε έτους. Τα παραπάνω στοιχεία, που δημοσιοποίησε χθες η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδας (ΕΣΥΕ), αντικατοπτρίζουν μόνο ένα κομμάτι της πραγματικής ανεργίας που κρύβεται από τις αλχημείες των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, με κριτήριο το φύλο, τη μεγαλύτερη ανεργία παρουσιάζουν οι γυναίκες 15,5% έναντι των αντρών 9%.

Ηλικιακά, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρουσιάζουν οι νέοι 15-29 ετών, φθάνοντας το 22,3%.

Γεωγραφικά, την υψηλότερη ανεργία παρουσιάζουν: Οι Ιόνιοι Νήσοι (20,4%), το Νότιο Αιγαίο (18,9%), η Δυτική Μακεδονία (15,1%), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (14,2%), η Κρήτη (12,9%) και η Κεντρική Μακεδονία (12,4%).

Την ίδια στιγμή, από το σύνολο των ανέργων, το ποσοστό των νέων ανέργων, δηλαδή όσων βγαίνουν για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας δουλειά, φτάνει στο 23,6%. Οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που ψάχνουν δουλειά από 12 μήνες και πάνω) αποτελούν το 44,6% του συνόλου των ανέργων.
... εκπρόσωποι του σοσιαλιστικού, φιλεργατικού ΠΑΣΟΚ ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies




3 σχόλια:

dimitris είπε...

Το πασοκ χουντοκυβερνα, μαθε οτι τωρα στραφηκε στους ''νεους'' ''εχθρους'' του, ''εκλεισε'' δυο ιστολογια το ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ του κυριου Ζησακη και το ΥΠΕΡΒΑΣΗ, του παπα-Ηλια Υφαντη, αφου τα καναλια σιωπουν πρεπει και τα υπολοιπα ''καναλια'' ενημερωσης να ''σιωπησουν'', ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΤΑΣΟΜΕΝ!!!

Τυπο-θραύστης είπε...

... γεια σου Δημήτρη ...
... τί εννοείς "έκλεισε";
... πες λεπτομέρειες ...
... έρρωσο ...

dimitris είπε...

Δυστυχως η ευτυχως, ολη η ιστορια ''ξεφουσκωσε'', μαλλον για χακιν μιλανε,αδικα τα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΤΑΣΟΜΕΝ,Ο ενας παρεσυρε τον αλλο, την πατησαμε σαν τους ''επαγγελματιες'', προς γνωση και συμμορφωση.