Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

... ΚΚΕ - διαδηλώσεις για τη Λιβύη ...

*
"Ρ"
***
*
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
*
Συμμετέχουν σε ένα βρώμικο πόλεμο
*
... Σύνταγμα - χθες ...
*
Λίγο πριν ξεκινήσει η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της Αθήνας, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, τώρα η Λιβύη, για τέταρτη φορά η Ελλάδα - με ευθύνη βεβαίως και της ελληνικής κυβέρνησης - συμμετέχει σε ένα μεγάλο έγκλημα. Στο έγκλημα του άδικου, βρώμικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή σε ένα κομμάτι από την πίτα των πετρελαίων, με συνέπεια την ένταση της κρίσης, τα νέα βάσανα για όλους τους λαούς της περιοχής».
*
... Σύνταγμα - χθες ...
*
... Λάρισα - χθες ...
*
... Πάτρα - χθες ...
*
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Αδικος πόλεμος

*
Ο πόλεμος κατά του λαού της Λιβύης, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των αμάχων και τη δημοκρατία, είναι ένας πόλεμος 100% άδικος, ιμπεριαλιστικός. Οχι γιατί στρέφεται ενάντια στον Καντάφι, που είναι το πρόσχημα για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Ο πόλεμος αντικειμενικά, συνειδητά, στρέφεται κατά του λαού της Λιβύης. Είναι πόλεμος για τα πετρέλαια. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη θα εξαπολύσουν πόλεμο για να ανατρέψουν μια δική τους κυβέρνηση. Ο Καντάφι ήταν με τους ιμπεριαλιστές. Στο όνομα του «σοσιαλισμού», ο Καντάφι τσάκισε τις κομμουνιστικές ιδέες. Δεν είναι τυχαίο ότι στη Λιβύη δεν μπόρεσε να υπάρξει Κομμουνιστικό Κόμμα. Είμαστε εξίσου αντίθετοι με τον Καντάφι, όπως με τον Σαρκοζί, τον Ομπάμα, τις ελληνικές κυβερνήσεις. Το ΚΚΕ είναι κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Να μην παρασυρθεί ο λαός από τη λογική ότι όποιος είναι ενάντια στον πόλεμο είναι υπέρ του Καντάφι, γιατί τσάκιζε το λαό που ήθελε να τον ανατρέψει και χρειαζόταν επέμβαση για τη σωτηρία του ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι StavroveloniesΔεν υπάρχουν σχόλια: