Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

... το κράτος τελειώνει στη Λιβύη ...

*
Ηρακλής
***
*
Ζήτω οι παγκόσμιοι ηγέτες
*
Στην Γιουγκοσλαβία, υπήρχαν διαφορετικές εθνότητες, και οι εθνοκαθάρσεις του Μιλόσεβιτς υποτίθεται ότι έδιναν ένα, έστω ελάχιστο δικαίωμα στη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να σώσει τις εθνότητες που κινδύνευαν.

Στο Ιράκ, είχαμε τα "χημικα" όπλα, αλλά και εδώ είχαμε Σουνίτες και Σιίτες, δηλαδή διαφορετικές θρησκευτικές κοινωνίες, όπου η διεθνής κοινότητα "επενέβη", για να μας σώσει από τα χημικά όπλα του Σαντάμ που ποτέ δεν βρέθηκαν.

Στο Αφγανιστάν έχουμε την Αλ - Καιντα οπότε δεν χρειαζόταν και άλλη δικαιολογία.

Σήμερα όμως με τη Λιβύη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κράτος, και ένα "αμιγή" λαό, όπου έχει ξεκινήσει ένας εμφύλιος πόλεμος, στο  εσωτερικό του κράτους.

Δεν είναι πόλεμος μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων, ούτε πόλεμος μεταξύ διαφορετικων θρησκευτικών δογμάτων.

Είναι πόλεμος, μεταξύ Λίβυων.

Και σ' αυτό το πόλεμο, μία μειονότητα Λίβυων, η οποία ακόμα δεν είναι γνωστή ούτε σαν πιστεύω, ούτε σαν πρόσωπα, βρίσκεται στη Βεγγάζη, και καλεί τη διεθνή κοινότητα να διώξει από τη χώρα της τον Καντάφι.

Ο ΟΗΕ, αποφασίζει, επέμβαση στη Λιβύη, και οι Ευρωπαίοι πρόθυμοι προστρέχουν να επέμβουν στρατιωτικά, αποκλειστικά και μόνο για να πάρουν δήθεν το μέρος των "επαναστατών", Λίβυων, που ουρλιάζουν ότι τους σφάζει ο Καντάφι, αλλά και οι φυσιογνωμίες τους, και η εμφάνιση τους πείθει ότι δεν έχουν καμμιά σχέση με τη νομιμότητα.

Ξέρω θα μου πείτε ο έλεγχος των πετρελαίων κλπ. και τι ψάχνεις, οι Αμερικάνοι κυβερνάνε το πλανήτη και τα τοιαύτα.

Σωστά, μόνο που εδώ, έχουμε κάτι πολύ πιο σημαντικό.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ, DE FACTO.

Το αντίστοιχο στην Ελληνική πραγματικότητα θα ήταν, να φωνάζει μία ομάδα πολιτών, Οικολόγοι , Σύριζα, ΚΚΕ, Λάος, οποιοσδήποτε, ότι παραβιάζονται τα ατομικά του δικαιώματα, ότι καταπιέζεται, δηλαδή ότι καταπιέζονται οι 3 από τους 300, και να ερχόταν ο ΟΗΕ,, να αποφάσιζε ότι πρέπει να καταληφθεί η Ελλάδα, διότι δεν σεβεται τα δικαιώματα των φωνασκούντων.

Επαναλαμβάνω.

Ούτε μια διαδήλωση στη Βεγγάζη, δεν κατάφεραν να κάνουν οι "επαναστάτες" στους οποίους θέλουν να δωσουν την εξουσία οι Δυτικοί.

Αν την είχαν κάνει, ο Χαρίτος ήταν εκεί και με χαρά θα την μετέδιδε.

Αντίθετα στην Αίγυπτο υπήρξε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ επανάσταση, γι αυτό και βγήκαν εκατομύρια στους δρόμους.

Στη Λιβύη, δυστυχώς, επιχειρείται η κατάλυση της νομιμότητας του κράτους, και  η ανάδειξη της νομιμότητας της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ παρεμβατικής δύναμης στο εσωτερικό ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΥΣ,
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΥΣ.

Προσοχή, και κάθε ΕΘΝΟΥΣ.

Φυσικά δεν είμαι αφελής, άλλο όμως οι δικτατορίες με ντόπιους, και άλλο τα ξένα αεροπλάνα.

Ας μη παίζουμε με τη φωτιά.

Αύριο οι καταπιεσμένοι "Μακεδόνες", οι καταπιεσμένοι "Τσάμηδες", οι καταπιεσμένοι "Τουρκοι", οι καταπιεσμένοι "Αλβανοί", θα έχουν ισχυρότερους λόγους για να ζητήσουν την επέμβαση του ΟΗΕ και στη χώρα μας.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι για γέλια.

Πρέπει η Ελλάδα, να υπερασπίσει με νύχια και με δόντια τη ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ  του προβλήματος στη Λιβύη, και την αποφυγή χρήσης βίας, έστω και καλυμένης από τον ΟΗΕ.
Αλλιώς  τα κυρίαρχα κράτη θα είναι παρελθόν, και θα έχει ανατείλλει ο αιώνας του πολιτικού σκοταδισμού.

Καλημέρα σας.

Υ.Γ.:  Η ανάλυση δεν βάζει υπό εξέταση το αν ο Καντάφι είναι εγκληματίας ή όχι. Αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. Αν είναι, τότε να βοηθήσει η διεθνής κοινότητα το λαό του να ξεσηκωθεί, όπως στην Αίγυπτο, και ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ, ΑΣ ΔΙΚΑΣΤΕΙ.
Η Λιβύη πρέπει να ανήκει στους Λίβυους, και όχι στους Αμερικανογαλλοεγγλέζους.
Αν αύριο ο Καντάφι βγάλει μία επιταγή προς Σαρκοζί, για το προεκλογικό του αγώνα, θα προλάβουμε να καταλάβουμε γιατί βιάζεται ο κοντός Γάλλος να βομβαρδίσει, ή θα θαφτεί κι αυτή στα ερείπια της Τρίπολης;;
Το παιχνίδι είναι πολύ βρώμικο, μα πάρα πολύ βρώμικο.
---
capital.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: