Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

... δικαστές το 'παν ...

*
Γιάννης Παντελάκης
***
*
Το δίκαιο του αίματος!

*
Σε άλλες εποχές, θα ακουγόταν γραφικό. Σήμερα όμως δεν είναι. Γιατί δεν το επικαλείται ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής ούτε ο Αδωνις του ΛΑΟΣ.

Δικαστές το είπαν, στο σκεπτικό μιας απόφασης για ένα σοβαρό θέμα. Το γεγονός αυτό, ότι προέρχεται από ανθρώπους που ερμηνεύουν το Σύνταγμα, το κάνει να ηχεί ανατριχιαστικό. Συνδέουν την ιθαγένεια με το «δίκαιο του αίματος»!

Σύμφωνα με εφτά δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας, που πήγαν στα ελληνικά σχολεία, που οι γονείς τους ζουν στη χώρα μας για αρκετά χρόνια, δεν πρέπει να ψηφίζουν. Και δεν πρέπει να ψηφίζονται. Το αίμα τους δεν είναι ίδιο με το δικό μας!

Ορθώνουν ένα νέο τείχος με την απόφασή τους. Χειρότερο από το τείχος του Εβρου. Εδώ, δεν αποτρέπουν λαθραίους απελπισμένους που αναζητούν καλύτερη μοίρα. Αποτρέπουν ανθρώπους που ζουν μαζί μας, δίπλα μας, να είναι στοιχειωδώς ισότιμοι. Να έχουν το ελάχιστο δικαίωμα. Να ψηφίζουν, να μετέχουν στη διαχείριση των υποθέσεων της κοινωνίας που ζουν, να εκπροσωπούνται σε δημοτικά συμβούλια.

Πάνω στο νέο τείχος της απόφασής τους είναι γραμμένη η φράση «το δίκαιο του αίματος». Και γράφτηκε τις ώρες που η κοινωνία δασκαλεύεται από διαφόρους πως δεν πρέπει να διατηρεί ανάμεσά της όσους έχουν διαφορετικό χρώμα, διαφορετική φυλή, διαφορετικό θρήσκευμα. Οι δικαστές προσθέτουν πως δεν μπορούν να έχουν και διαφορετικό αίμα! Η ιστορία δεν είναι απλώς ανατριχιαστική, είναι επικίνδυνη...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: