Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

... "Καθημερινή" - οι φασίστες είναι εδώ ...

*
Στέφανος Κασιμάτης
("Καθημερινή")
***
*
Μορφές πάλης και κυβερνητική βία
*
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε τις προάλλες μια εγκύκλιο για την πρόληψη της βίας στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου είναι πασίγνωστο ότι τα κρούσματα βίας μεταξύ μαθητών είναι πλέον στοιχείο της ρουτίνας στη σχολική ζωή. (Οχι ότι κάνουν τίποτε από μόνες τους παρόμοιες εγκύκλιοι, αλλά η διοίκηση νομίζει ότι κάτι κάνει όταν τις εκδίδει και, γι' αυτό, τις εκδίδει σχεδόν μηχανικά...)

Αν έμενε ώς εδώ, το γεγονός δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από μια θλιβερή υπόμνηση της γραφειοκρατικής ματαιότητας, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ που, με την παρωχημένη ιδεολογία του, τις εμμονές του και τα φαντάσματά του, δίνει στο γεγονός τη διάσταση του παραλόγου. Ετσι, το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξέδωσε προχθές την παρακάτω ανακοίνωση: «Επικίνδυνη η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με πρόσχημα την αντιμετώπιση της βίας μεταξύ μαθητών. Την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που θέλει να μετατρέψει τους μαθητές σε σεκιουριτάδες μέσα στα σχολεία, οι μαθητές πρέπει να την κάνουν σερπαντίνες και κομφετί. Το υπουργείο με την εγκύκλιο του "για διασφάλιση συνθηκών γενικότερης λειτουργικότητας και ευνομίας μέσα στη σχολική κοινότητα" εννοεί την πειθάρχηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στοχοποιεί τις μορφές πάλης (sic) του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. [...] Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να συσπειρωθούν γύρω από τα μαθητικά συμβούλια, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, ενάντια στη βία που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους ίδιους, στο δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά αύριο, συνολικότερα στη ζωή τους».

Η βία στα σχολεία είναι λοιπόν «μορφή πάλης», με την οποία ο μαθητής προδιαγραφών της ΚΝΕ πρέπει να αντισταθεί στη βία της κυβέρνησης. Διασκεδάζεις, από τη μια, με την γελοιότητα της θέσης, από την άλλη όμως αναλογίζεσαι πόσο επικίνδυνη και εύθραυστη είναι η πορεία της χώρας προς την αναγκαία προσαρμογή της με τη λογική, όταν η νεολαία κοινοβουλευτικού κόμματος απευθύνει παρόμοιες εκκλήσεις στους μαθητές. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι μιλούμε για το ΚΚΕ: αρκεί να προσέξει κανείς τις φυσιογνωμίες, να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη» και να χαζέψει λίγο τον 902, για να καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στον κόσμο τούτο...

---
ένα σχόλιο: ... μην ψάχνετε φασίστες μόνον στις ακροδεξιές οργανώσεις εν Ελλάδι ... φασίστες ανθούν και στις "έγκριτες" εφημερίδες των εφοπλιστών ... Στέφανος Κασιμάτης ... δείγμα εξαιρετικόν ... ο ειδικός, που διακρίνει τους ανθρώπους από τη φυσιογνωμία τους ... από τα διαβάσματά τους ... από τα ακούσματά τους ... Στέφανος Κασιμάτης ... ο κριτής που αποφασίζει ποιός ανήκει στον κόσμο αυτό και ποιός όχι ... Στέφανος Κασιμάτης ... ο "λειτουργός" της δημοσιογραφίας, που ευχαρίστως μπορεί να εκτελεί χρέη χειριστού φούρνων καύσεως των μη αρεστών φυσιογνωμιών !!! ... αναλογιστείτε πού πάει το πράγμα ... τα ενεργούμενα της αστικής τάξης πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα ... κάτι διαισθάνονται ... κάτι φοβούνται ... ίσως φοβούνται ότι δεν θα τους βγει το Δ΄ Ράιχ ... Στέφανος Κασιμάτης ... μην τον ξεχάσετε ... Στέφανος Κασιμάτης ... το φίδι βγήκε από το αυγό ... προσέξτε ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

*

3 σχόλια:

AdeGia είπε...

Κι εγω σαν καλος φυσιογνωμιστης,δειπνοσοφιστης,διαφημιστης,εραστης,εφοπλιστης,
βεβαιω οτι ο Στεφανοφασιστης Κασεροματης ειναι φασισταριο του κερατα.

stavrosx1 είπε...

... συνήθως τα λένε "δια της πλαγίας" ...
... τούτος δεν κρατιέται ...
... τσεκάρει φυσιογνωμίες, ποιός ξέρει για πότε και πώς θα τις περιποιηθεί ...
... ο φουρνιστής Κασιμάτης ...
... την καληνύχτα μου AdeGia ...
... έρρωσο ...

Φυρί-φυρί είπε...

Ορέ τι` ναι τούτο; Γιατί να μην ανήκομεν κι εμείς (αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν) στον κόσμο τούτο... Όξω φούστη απ` την παράγκα, που` λεγε και η αξέχαστη Μαλβίνα. (όπου Φ=Π)