Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

... "βάστα τοίχε, θα σμπρώξω" ...

*
Ανδρέας Ρουμελιώτης
***
*
Τσόντα, καμπούρη!
*
ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ είναι.

Φτυστή η Μπάρμπι. Αν έβγαινε τσόντα με την Μπάρμπι, θα πούλαγε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο dvd. Γι' αυτό δεν με εξέπληξε που έπιασε η Τζούλια τις διακόσιες χιλιάδες. Στους οικογενειάρχες... Γιατί οι πιτσιρικάδες το κατέβασαν τζαμπέ απ' το Ιντερνετ. Το ανιψάκι μου μου 'πε πως στο σχολείο του όλα τα παιδιά έχουν αυτό το βιντεάκι με την σαμπάνια στα κινητά.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ το βρίσκω για τα πιτσιρίκια. Για τους οικογενειάρχες δεν μου πέφτει λόγος· ο καθένας σπίτι του έχει δικαίωμα να βλέπει ό,τι κεφάρει. Ως καλός οικογενειάρχης που 'μαι το είδα και 'γω. Αν δεν είχα ντοκτορά στον... υπερρεαλιστικό κινηματογράφο μπορεί και να μ' άρεσε. Γιατί η... μικρή (μικρό είναι το μάτι σου!) είναι κουκλίτσα αληθινή. Ομως φαινόταν ότι δεν είχε εμπειρία, ήταν πολύ ψυχρή και αποστασιοποιημένη απ' τον ακέφαλο εραστή. Μάπα το καρπούζι! Με τις επαγγελματίες πορνοστάρ σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να συγκριθεί.

ΤΑ σχολιαρόπαιδα θα 'ταν αφύσικο να μην το 'βλεπαν. Εμείς στην εφηβεία παραλίγο να γκρεμοτσακιστούμε. Φαντάσου, σκαρφαλώναμε στις οικοδομές, δίπλα στο θερινό σινεμά για να δούμε ημίγυμνη τη Φόνσου στο «Κορίτσι και το άλογο». Πολύ αργότερα έβαλε το «Σινέ-Νίκη» αληθινή τσοντούλα. Επαιζε «Τα πάθη του Ιησού», Βουγιουκλάκη ή κάτι τέτοιο και ξαφνικά ακουγόταν μια φωνή στην αίθουσα τη σκοτεινή: «Τσόοοντα, καμπούρη»!

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ο καμπούρης, που βρισκόταν πίσω απ' τη μηχανή προβολής, διέκοπτε τα Πάθη του Κυρίου ή τον τσακωμό της Βουγιουκλάκη με τον Παπαμιχαήλ και για δύο-τρία λεπτά έδειχνε σκληρό πορνό. Πάρτι με ούζα, αλογατάκια, σκυλάκια, αγριάδες!

ΕΠΕΣΕ χοντρό σύρμα στα σχολεία. Οτι ο καμπούρης έριχνε ενδιάμεσα τσόντες από πορνό. Μιλάμε για μαθητικό προσκύνημα! Βούιξε η πόλη και σε λίγο έκανε ντου η αστυνομία. Ο καμπούρης όμως, που 'χε σωστό τσιλιαδόρο, εξαφάνισε την κόπια. Οταν μπουκάρανε οι χωροφύλακες στη σκοτεινή την αίθουσα, είδανε έκπληκτοι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθούν με κατάνυξη τη θρησκευτική ταινία...

ΜΕΤΑ ήρθε η Μεταπολίτευση, κάνανε τα στραβά τα μάτια, τα ψιλοεπιτρέψανε αυτά. Βάλαμε πούλμαν για να πάμε στο «Σινέ-Ομόνοια» όπου έπαιζε Γκουσγκούνη. Ολη η τάξη, κοπάνα. Και ο απουσιολόγος μαζί. Γεμάτο μαθητές το «Σινέ-Ομόνοια». Με αναμμένα κεριά στα χέρια. Φοβερό τζέρτζελο, ανεπανάληπτος χαβαλές. Κάποιοι το... πολιτικοποίησαν ρίχνοντας το σύνθημα: «Ο Γκουσγκούνης στη Βουλή / να χορτάσουμε νουνί»...

ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ατάκες σ' ένα υπερρεαλιστικό υπερθέαμα. Εχει στριμώξει μια γκόμενα σ' έναν τοίχο ο Γκουσγκούνης. Την κρίσιμη στιγμή που πάει να τη μουντάρει, αντί να απευθυνθεί στην γκόμενα, μιλάει στον τοίχο και του λέει: «Βάστα τοίχε, θα σμπρώξω»!

ΕΙΔΑ χθες την Τζούλια στην Τατιάνα. Ενα κορίτσι με παγωμένο συναίσθημα. Ακόμη κι όταν κατηγορούσε τον πατέρα της δεν σκίρτησε, δεν έκανε έναν μορφασμό, δεν έδειχνε να συγκινείται. «Κρίμα, μπορεί να τρελαθεί αυτό το παιδί», λένε. Εγώ δεν μπορεί να τρελαθώ; Εμένα γιατί δεν με λυπάται κανείς;

ΥΓ. ΑΣΧΕΤΟ: Εχω την αίσθηση πως ο Παπανδρέου βρήκε να δανειστεί φτηνά από Κίνα ή Ινδία. Και διαπραγματεύεται μ' έναν κρυφό άσο στο μανίκι. Μακάρι!
---
Σημ.: την εικονογράφηση επιμελήθηκαν οι Stavrovelonies

4 σχόλια:

dimitris είπε...

Σταυροβελονια το εκανες το κειμενο πολυ ωραιο, η πληροφορια για παπανδρεου περι δανεισμου ισχυει?

Τυπο-θραύστης είπε...

... καρατσεκαρισμένο Δημήτρη ...
... με τόκο μόνον 2% ...
... και με την εκταμίευση δίνουμε τη Τζούλια για τρία χρόνια στη χώρα δανεισμού μας ...
... φυσικά κερδισμένοι θα είναι οι δανειστές μας, αλλά ας όψεται η ανάγκη ...
... έρρωσο ...

kariatida62 είπε...

Το άκουσα κι εγώ σήμερα να το λένε πως είναι ο τελευταίος άσσος στο μανίκι του.

Τυπο-θραύστης είπε...

... μάλλον στο πατζάκι του "καρυάτιδα" ...
... άσσος στο πατζάκι ...
... η Ιουλία ...
... έρρωσο ...