Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ.: οι ακροδεξιοί σαλτιμπάγκοι της "κάθαρσης"

*
Νίκος Μπογιόπουλος
***
*
Σαλτιμπάγκοι (1)


Τώρα που το σίριαλ της διαπλοκής και της διαφθοράς επανέρχεται στη μικρή οθόνη (υποβρύχια, μίζες, «λογαριασμοί υπουργών» κλπ), ο θίασος του ΛΑ.Ο.Σ. δίνει τις συνήθεις παραστάσεις του.

Τα μέλη του θιάσου υποδύονται τους «αρχαγγέλους της κάθαρσης». Ετσι είδαμε προχτές έναν εκ των τηλεοπτικών μαϊντανών του Καρατζαφέρη, τον Αδωνη Γεωργιάδη, να τσιρίζει (σύνηθες) και να μνημονεύει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Από τα τσιριχτά για το Βατοπέδι δημιουργείται η απορία μήπως το καρατζαφεροειδές έχει χάσει επεισόδια όσον αφορά τις κωλοτούμπες του προέδρου του. Για την ακρίβεια, ο Γεωργιάδης φάνηκε να βρίσκεται μια κωλοτούμπα πίσω.

Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, τον ενημερώνουμε ότι η νέα θέση του κόμματός του για το Βατοπέδι είναι αυτή που καθόρισε αυτοπροσώπως ο Καρατζαφέρης μιλώντας σε εκδήλωση του ΛΑ.Ο.Σ. στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 16/3/2011.

*
Απολαύστε τη:

*
«Κι εμείς τότε στην αντάρα είπαμε πράγματα υπερβολικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου κι ακολουθώντας πάντα τη ρήση του Σωκράτη, "το μεταβάλλειν γνώμην εστί φιλοσοφείν", μη μένοντας σε αγκυλώσεις του χθες για να προσδιορίσουμε το αύριο, έψαξα σε βάθος. Και λέω "τι είναι επιτέλους αυτή η Μονή;" Και πάνω απ' όλα "τι είναι ο ηγούμενός της;". Την απάντηση την πήρα από δύο εξέχουσες παγκόσμιες προσωπικότητες. Οταν προσκυνητής εις την Μονή αυτή πηγαίνει ο βασιλιάς της Αγγλίας ο Κάρολος, κι όταν εξομολογητής του Πούτιν είναι ο Εφραίμ, είσαι αναγκασμένος να κάνεις δεύτερες σκέψεις και να αναθεωρήσεις»...

*
Αυτή είναι η νέα, η «δεύτερη», η «αναθεωρημένη» θέση του Καρατζαφέρη για το Βατοπέδι.

Την απέκτησε όταν - μετά τον Κάρολο και τον Πούτιν - προσήλθε ταπεινός κι αυτός προσκυνητής στον Εφραίμ. Το προσκύνημα συντελέστηκε στις 9/3/2011.

Αφού λοιπόν προσκύνησε τον Εφραίμ, ο Καρατζαφέρης «μετέβαλε» άποψη, την οποία νέα και πιο «φιλοσοφημένη» άποψή του, την ξεφούρνισε μια μόλις βδομάδα αργότερα.

Να μην τα γνωρίζει αυτά ο Γεωργιάδης; Να ζαλίστηκε κι αυτός από τον σαλτιμπαγκισμό του κόμματός του; Δεν αποκλείεται. Αν και το πιθανότερο είναι άλλο: Να έχουν μοιράσει ρόλους. Πράγμα που συνηθίζεται μεταξύ των σαλτιμπάγκων.

Σαλτιμπάγκοι (2)

«Εάν με δείτε ποτέ σε πρεσβεία, εάν με δείτε ποτέ στο Λατσέικο, στο "κλαμπ Εκάλη", εκεί που συχνάζουν όλοι, εάν με δείτε ποτέ στο Μέγαρο Μουσικής, να με καθαιρέσετε. Εμένα θα με δείτε στα πεζοδρόμια. Στα μετερίζια του τίμιου αγώνα»!

Η δήλωση - έγινε στη Λάρισα την προηγούμενη Κυριακή - ανήκει στον «τίμιο αγωνιστή», τον «αντιαμερικανό», τον «αντικαπιταλιστή» και «ορκισμένο εχθρό των κεφαλαιοκρατών», τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.

*
Ας αφήσουμε όμως το «μετερίζι» της καρατζαφύρερ φαιάς μπουρδολογίας κι ας έρθουμε στην πραγματικότητα:

Ο «αντιιμπεριαλιστής» Καρατζαφέρης είναι πρόεδρος του κόμματος που στις 2/9/2009 υπερψήφισε στη Βουλή το λεγόμενο «Μνημόνιο (αυτοί όπου δουν μνημόνιο το ψηφίζουν...) Κατανόησης» μεταξύ ΝΑΤΟ - Ελλάδας, το οποίο παρέχει εφάπαξ τη δυνατότητα στο ΝΑΤΟ να αξιοποιεί στα επιχειρησιακά του σχέδια κάθε ελληνική στρατηγική εγκατάσταση, καθώς και όποιου είδους έμψυχο ή άψυχο υλικό της χώρας (ιδιώτες, υποδομές, μηχανήματα) σχετίζεται με την εθνική άμυνα.

Ο «αντικαπιταλιστής» Καρατζαφέρης είναι ο ίδιος που ζητούσε να φτιαχτεί στην Ελλάδα «κυβέρνηση σωτηρίας» από τους... τραπεζίτες, με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο «αντικεφαλαιοκράτης» Καρατζαφέρης είναι ο ίδιος που - ακόμα και στο «ντιμπέιτ» προ των ευρωεκλογών του 2009 - κορδώθηκε για την επιλογή της κ. Τζαβέλλα ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του, περηφανευόμενος ότι είχε «συστατικές επιστολές» για την υποψήφιά του από τον κ. Λάτση, τον κ. Κόκκαλη, τον κ. Κυριακού και την... βασίλισσα της Ιορδανίας!

Ο «αντι-Μεγαρικός» Καρατζαφέρης είναι ο πρόεδρος του κόμματος, του ΛΑ.Ο.Σ., για το οποίο ο μεγαλοεπιχειρηματίας Εμφιετζόγλου ερωτηθείς (ΣΚΑΪ, 18/10/2007) αν έχει συμβεί να το στηρίξει και οικονομικά, απάντησε: «Το υποστηρίζω και οικονομικά (...). Συνέβη»...

*

«Α1» λέγεται το έντυπο που εκδίδει ο Καρατζαφέρης. Αυτή είναι η πρώτη σελίδα της 21/6/2007. Ηταν τότε που ο Καρατζαφέρης δήλωνε απροκάλυπτα, φωναχτά και με μεγάλα - μεγάλα γράμματα, όσα προσπαθεί να κουκουλώσει σήμερα. Οτι, δηλαδή, πάει «χέρι - χέρι» με κεφαλαιοκράτες, όπως ο Εμφιετζόγλου...
*
Χρήσιμα συμπεράσματα:

Πρώτον, ο Καρατζαφέρης δεν χρειάζεται να επισκέπτεται «πρεσβείες» για να ψηφίζει ό,τι θέλει το ΝΑΤΟ. Μπορεί κι από μόνος του...

Δεύτερον, ο Καρατζαφέρης δεν πηγαίνει στο «Λατσέικο», αλλά τις «συστατικές επιστολές» από το «Λατσέικο» τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του.

Τρίτον, μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο κ. Εμφιετζόγλου, δεν συχνάζουν στο «κλαμπ Εκάλη». 'Η ακόμα κι αν συχνάζουν, τις σχέσεις τους με τον Καρατζαφέρη, επειδή ο Καρατζαφέρης δεν πάει στο κλαμπ, τις αναπτύσσουν εκτός του κλαμπ...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

2 σχόλια:

Polykarpos είπε...

Ο κονφερανσιέ και το κόμμα της ΤιΒι
Χωρίς τηλεόραση δνε θα είχαν λόγο ύπαρξης οι Ελλαδοέμποροι βιβλιοπώλες

stavrosx1 είπε...

... αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια Πολύκαρπε ...
... και η άθλια τηλεόρασή μας προβάλλει ό,τι σκουπίδι "πουλάει" ...
... θα μου πεις ότι για να πουλάει κάποιοι αγοράζουν ...
... αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα ...
... έρρωσο ...