Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

... πως προέκυψε το ΟΧΙ - συντελεστές ...

*
«Σε ευχαριστώ ω εταιρία,
εν αφθονία μου παρέχεις,
στέγη, τροφή και προστασία»…


Της Ναταλί Χατζηαντωνίου

Ήταν όλοι αυτοί οι υποστηριχτές του ΝΑΙ που σε έσπρωξαν να ψηφίσεις ΟΧΙ. Ευτυχώς που υπήρξαν.

* Οι παρεμβάσεις-εκκλήσεις υπέρ του «Ναι» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Κώστα Σημίτη, του Κώστα Καραμανλή, του Γιώργου Παπανδρέου. Κι άλλων όπως ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Μίμης Ανδρουλάκης, o Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Βουλγαράκης κλπ.

* Η αυτάρεσκα χαμογελαστή φωτογραφία του Σταύρου Θεοδωράκη σε δείπνο εργασίας του πρωθυπουργού του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και του προέδρου των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών (ΑLDE) Γκι Φέρχοφσταντ παρουσία των πρωθυπουργών της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας κλπ. την ίδια ώρα που ο Τσίπρας ίδρωνε στις εξαιρετικά κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

* Η «ακομμάτιστη», «νηφάλια» πολιτική πρωτοβουλία υπέρ του «Ναι» των δημάρχων Καμίνη -Μπουτάρη με τον τελευταίο να «ντρέπεται που είναι Ελληνας» διότι οι ξένοι μας «μιλούν ειρωνικά και υποτιμητικά». Ο κύριος Μπουτάρης είχε κάνει κι άλλοτε το τελευταίο διάστημα δηλώσεις υψηλού πολιτικού κύρους ( όπως π.χ. σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT τον Απρίλιο του 2015 όταν είχε πει «Τους μισώ. Είναι εντελώς ηλίθιοι. Το μεγαλύτερο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται σα να είναι εδώ η Κούβα. Ή η Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του 1920»).

* Και μετά τους Δημάρχους και άλλα προοίμια ανασύστασης μίας ακόμα «Ελιάς» ή των«58» από πρωτοβουλίες όπως των «40» ή των «86» (με ορισμένες παρουσίες μπαλαντέρ όπως π.χ. του Παντελή Καψή...)

* Ο τύπος στο Σύνταγμα με το κολωνάτο ποτήρι και το σπριτζ στην πρώτη συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα.

* Η (όχι και τόσο αιφνίδια) εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ίδια συγκέντρωση υπέρ του ίδιου σκοπού. Η «εξέχουσα» παρουσία εκεί των Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, Βασίλη Κικίλια, Θεόδωρου Φορτσάκη και πάει λέγοντας…

* Ο «τεατράλε» θαυμασμός του Μπογδάνου για την «τεράστια» συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ίδια μέρα, με δήθεν κρυφές ματιές στα πλάνα κι επιφωνήματα («μμμμ»). Η εμμονή του να πληροφορεί το κοινό ότι μόλις τελειώσει η εκπομπή του θα σπεύσει να συνταχθεί με τους συγκεντρωμένους. Η όλο και συχνότερη παρουσία του Πέτρου Τατσόπουλου στα πάνελ του με τα σχόλια του τελευταίου για «το Μέτωπο των Σαλταρισμένων, των Ψεκασμένων και των Φασιστών».

* Η πρωτοφανής «έκπληξη» του Πρετεντέρη για το μέγεθος της συγκέντρωσης του «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα. Και τα σχόλιά του.

* Ο Άρης Πορτοσάλτε. Γενικώς και πάντα. Ειδικώς όταν π.χ. ούρλιαζε εμποδίζοντας το Βασίλη Παπαστεργίου της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων» να σταυρώσει λέξη..

* Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Γενικώς και ειδικώς και πάντα κι όταν κάνει ευχές («Για το καλό όλων ελπίζω το Δ.Ν.Τ. να κρατήσει γερά»).

* Τα σχόλια του Γιώργου Κούρου στον ΑΝΤ1.

* Οι διαρκώς κλιμακούμενες προσβολές και οι χυδαίοι υπαινιγμοί του Γρηγόρη Ψαριανού (aka Loukas Sidiropoulos) στο Facebook..

* Η… μνημειώδης κι ασφαλώς εμπνευσμένη από τον Ψαθά δήλωση της Αντιγόνης Λυμπεράκη«δεν είναι ανόητοι, δεν είναι αμόρφωτοι οι φτωχοί… Απλώς κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές».

* Οι φιλελεύθερες ειρωνείες όταν ακούγεται η λέξη «αξιοπρέπεια».

* Τα άρθρα του Θάνου Τζήμερου στην Athens Voice. Και οι αναρτήσεις του στο Facebook.

* Το τηλεοπτικό σποτ υπέρ του «Ναι» που χρηματοδότησε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων.

* Η νοτιοαφρικανικής (2012) προέλευσης φωτογραφία δύο ηλικιωμένων γυναικών που κάνουν ανάληψη από ATM καθώς η μία «φυλάει τα νώτα» της άλλης που χρησίμευσε ως «ντεκόρ» από το Mega χωρίς διευκρινίσεις στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

* Η παρέμβαση υπέρ του «ναι» του Σάκη Ρουβά και της Δέσποινας Βανδή.

* Η υπέρ του «Ναι» «απόσχιση» των τεσσάρων βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ.

* Η «σύμπτωση» στον τρόπο κάλυψης των γεγονότων από τα ιδιωτικά κανάλια.

Δηλαδή; Ακόμα κι αν ήταν κάποιος αμφίθυμος… Αναποφάσιστος ή προβληματισμένος… Αλλά είχε αριστερή καταγωγή και αντανακλαστικά και έβλεπε μια τέτοια συστράτευση…. σκέφτηκε πως όλα αυτά - και άλλα τόσα που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, απλά ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΟΧΙ». (Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο).
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: