Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

... "η ΔΗΜΑΡ σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα" ...

*
stavrosx1
***
*
Η Άννα Φιλίνη
.
αποχώρησε  από τη ΔΗΜΑΡ
*
Αποχώρησε από την ΔΗΜΑΡ η Αννα ΦιλίνηΤην αποχώρησή της από την Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε με επιστολή της η τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αντιδήμαρχος Αθηναίων Άννα Φιλίνη.
Η κ. Φιλίνη κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ ότι εγκατέλειψε τις αριστερές καταβολές της και μετατράπηκε σε σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα, που στεγάζει αποτυχημένους πολιτικούς της περιόδου του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή της κυρίας Φιλίνη:

«Οι εξελίξεις που αφορούν τη ΔΗΜΑΡ τις τελευταίες εβδομάδες αποτελούν απόδειξη ότι η αρχική 'διεύρυνση' με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τώρα πια έχει οδηγήσει σε πλήρη μετάλλαξη της πολιτικής φυσιογνωμίας που αρχικά εξαγγέλθηκε.

» Έτσι σήμερα πια δίνει στέγη σε συντηρητικές και αποτυχημένες πολιτικά ομάδες της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το λεγόμενο 'εκσυγχρονιστικό' ΠΑΣΟΚ, μιας περιόδου διακυβέρνησης που επισώρευσε σειρά σημαντικών προβλημάτων στα δημόσια οικονομικά και τη διοίκηση, τους θεσμούς και την κοινωνία και το αποτύπωμα των επιλογών και πρακτικών της ήταν καθοριστικό για τη σημερινή κρίση.

» Άλλωστε κύρια επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας της, έχει καταστεί η ανασυγκρότηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, στην οποία πλέον εντάσσεται με σαφή απομάκρυνση από τις αριστερές καταβολές της.

» Είναι φυσικό μέσα σε ένα τέτοιο κομματικό πλαίσιο να μην χωρούν οι οποιεσδήποτε αριστερές φωνές και ως εκ τούτου να εφαρμόζονται και πρακτικές αποκλεισμού τους. Λυπούμαι που άργησα να αντιληφθώ αυτή την πορεία μετάλλαξης. Αδυνατώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της ΚΕ και του κόμματος».
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

2 σχόλια:

ΜΠΕΣΣΥ είπε...

Είναι σοβαρή και έξυπνη η γυναίκα!
Κατάλαβε ότι, ο "κύριος", είναι το "δεκανίκι", των 2 ακατονόμαστων......
Καλημέρα σας!

Τυπο-θραύστης είπε...

... γεια σου Μπέσσυ ...
... είναι πάντως λυπηρό να εκφυλίζεται τόσο γρήγορα μια "συνιστώσα" της Αριστεράς ...
... αλλά η εξουσία είναι τελικά μέγα δέλεαρ ...
... κρίμα για τον Κουβέλη ...
... έρρωσο ...