Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

... "χειρονομία καλής θέλησης" ...

*
Γιάννης Παντελάκης
***
*
Για το τζαμί ...
*
Ως «χειρονομία καλής θέλησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου την απόσυρση από τον ίδιο τροπολογίας που προέβλεπε την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.

Η χειρονομία απευθυνόταν προς τον ΛΑΟΣ, το μοναδικό κόμμα -μέχρι χθες τουλάχιστον- που αντέδρασε στο περιεχόμενο της τροπολογίας. Η πρώτη σκέψη για την κίνηση αυτή του υπουργού είναι πως δεν θέλει να καταστρέψει αυτή την περίεργη συμμαχία του κόμματός του μ' εκείνο του κ. Καρατζαφέρη, η οποία έχει κτιστεί εδώ και καιρό και ξεκινάει από την ψήφιση του Μνημονίου και φτάνει μέχρι διάφορα νομοσχέδια στα οποία ο ΛΑΟΣ ομονοεί.

Μακάρι να μη συμβαίνει αυτό και απλά ν' αποτελεί έναν ελιγμό του κ. Παπακωνσταντίνου επειδή δεν θα ήθελε η συγκεκριμένη τροπολογία να αποτελέσει αιτία καταψήφισης του νομοσχεδίου του για τα ενεργειακά ζητήματα, όπου είχε ενσωματωθεί η τροπολογία και με το οποίο ο ΛΑΟΣ συμφωνεί. Διαφορετικά, αν δηλαδή πρόκειται για κυβερνητική υπαναχώρηση, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα.

Οι μουσουλμάνοι που ζουν στην Αττική είναι χιλιάδες. Και εκατοντάδες είναι τα πρόχειρα τεμένη που αναγκάζονται να στήνουν σε υπόγεια, γκαράζ, γιαπιά και σε άλλους χώρους προκειμένου να προσεύχονται. Το ζήτημα έχει έρθει στην επικαιρότητα πολλές φορές και μετά από πολλά χρόνια, η πολιτεία αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο. Να σεβαστεί το διαφορετικό θρήσκευμα και να παραχωρήσει έναν χώρο γι' αυτούς τους ανθρώπους. Οπως δεκάδες μουσουλμανικές χώρες έχουν παραχωρήσει ανάλογους χώρους για χριστιανικές εκκλησίες.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

Δεν υπάρχουν σχόλια: