Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

... η Μαντάμ Κριστίν ξέρει ...

*
Ρούσσος Βρανάς
***
*
ΔΡΟΜΟΙ
*
undefined
Για εκείνους...
... που απορούν ακόμη γιατί η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δυσκολεύεται τόσο πολύ να ξανασταθεί στα πόδια της, μολονότι η αμερικανική κυβέρνηση ξόδεψε τρισεκατομμύρια για τη σταθεροποίησή της, ας ξαναθυμηθούμε καλύτερα πού πήγαν τα λεφτά. Εκεί όπου πηγαίνουν σε όλες τις χώρες που οι κυβερνήσεις τους προτιμούν να διασώζουν τους τραπεζίτες παρά τους φορολογούμενους πολίτες. Κατέληξαν στις τσέπες των πλούσιων και των ισχυρών, σε αδίστακτους τραπεζίτες και χρηματιστές που όχι μόνο δεν τα επέστρεψαν στην παραγωγή, αλλά τα διέθεσαν για να δώσουν στον εαυτό τους παχυλά μπόνους, να αναδιακοσμήσουν τα γραφεία τους, να αγοράσουν χρυσοποίκιλτες τουαλέτες, ακόμη και πόρνες.
.
Visa; ...
... Mastercard; American Express; Ή μήπως μια πιστωτική κάρτα της JP Morgan Chase; Διευθυντικά στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων της Γουόλ Στριτ και τραπεζίτες χρέωναν ακόμη και τις επισκέψεις τους σε πόρνες στις εταιρικές πιστωτικές τους κάρτες (έως και 2.000 δολάρια την ώρα, όπως ομολόγησε ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής της Νέας Υόρκης, όταν αποκαλύφθηκε το ροζ δίκτυό της). Οταν η Μαντάμ Κριστίν Ντέιβις, 36 ετών, αποφάσισε να μιλήσει στην τηλεόραση του ABC, κρατούσε μαζί της έναν κατάλογο με 9.800 ονόματα πελατών της. Τα περισσότερα από αυτά, όμως, έμειναν στο σκοτάδι όταν έγινε η δίκη της, κατά την οποία καταδικάστηκε σε τετράμηνη φυλάκιση. «Κάποιοι από αυτούς τους τύπους με έβαζαν να χρεώνω τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες τους», είχε αποκαλύψει η Μαντάμ. «Τις χρέωνα με τον μήνα για δήθεν παροχές συμβουλών πληροφορικών συστημάτων και άλλα τέτοια». Στον κατάλογο της Μαντάμ Κριστίν, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC είχε επιβεβαιώσει πολλά ονόματα: αντιπρόεδρο του NBC Universal (ιδιοκτησίας Τζένεραλ Ελέκτρικ), διευθύνοντα σύμβουλο μίας από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες που συναντιόταν με την «Κάμερον» στο ξενοδοχείο «Πενίνσουλα», διευθυντή μεγάλης κτηματομεσιτικής εταιρείας της Νέας Υόρκης που, σύμφωνα με τον κατάλογο, «του άρεσε να βγαίνει στην πόρτα με γυναικεία εσώρουχα», τραπεζίτη της Λίμαν Μπράδερς που έβλεπε την «Κέλσι και την Κίλι μαζί», όπως αργότερα την «Αρια και τη Σκάιλερ», τραπεζίτη της JP Morgan Securities που «λατρεύει την Μπρουκ» και έχει ξοδέψει 41.000 δολάρια, διευθυντή της Μέριλ Λιντς που «έβλεπε τη Λάνα», τραπεζίτη της Γκόλντμαν Σακς που «ήθελε μόνο Αμερικανίδες», διευθυντή της Ντόιτσε Μπανκ που «τηλεφωνούσε για να ξαναδεί τη Νάταλι».
.
Η Εισαγγελία...
... του Μπρούκλιν εξάρθρωσε τις προάλλες ένα ακόμη ροζ δίκτυο που παρείχε στην υψηλή πελατεία του συνοδούς και ναρκωτικά. Ομως, η Μαντάμ Κριστίν λέει στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα «Μετρό» πως, μολονότι αυτό το δίκτυο είχε τζίρο 2 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν είναι παρά μικρομάγαζο μπροστά στα άλλα δίκτυα κολ γκερλ που λειτουργούν ακόμη και που προστατεύονται τόσο περισσότερο όσο πιο υψηλή είναι η πελατεία τους.
.
Το νέο ροζ...
... δίκτυο εξειδικευόταν σε διευθυντικά στελέχη της Γουόλ Στριτ (όχι, δεν υπάρχει ελπίδα να πιάσουν τόπο ούτε τα νέα πακέτα για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας, όσο αυτά θα καταλήγουν σε χρηματιστές και τραπεζίτες).
 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: