Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

... μία φωτογραφία, ένα συμπέρασμα ...

*
Νίκος Μπογιόπουλος
***
*
"Θα το ξαναέκανα"
*

«"Θα το ξαναέκανα"!
Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζίγκμπνιου Μπρεζίνσκι».
*
Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ και σήμερα του Ομπάμα, του Μπρεζίνσκι, στο περιοδικό «American Interest», τεύχος Μάης - Ιούνης 2008.

Η φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό, με πρωταγωνιστή τον Μπρεζίνσκι και τον νεαρό τότε Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1980 και είναι τραβηγμένη στο Κίμπερ του Πακιστάν, σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν.

Οπως βλέπουμε, ο Μπρεζίνσκι ως εκπρόσωπος των ΗΠΑ και ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ως επικεφαλής και οργανωτής των μουτζαχεντίν - που εμπνευστής τους ήταν ο Μπρεζίνσκι - τελούσαν σε αγαστή συνεργασία. Τόσο αγαστή, που πολύ λογικά για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ο προεδρικός σύμβουλος, ακόμα και πολλά χρόνια μετά τους Δίδυμους Πύργους, δήλωνε ευθέως και απροκάλυπτα:

«Θα το ξαναέκανα»!

*
Παρεμπιπτόντως:

Ο κ. Πρετεντέρης, με τη συνήθη εγκυρότητά του, απεφάνθη στο «Βήμα», την περασμένη Κυριακή, πως όποιος υποστηρίζει ότι ο Μπιν Λάντεν ξεκίνησε την «καριέρα» του ως πράκτορας των ΗΠΑ λέει «μπαρούφες».

Του αφιερώνουμε τη φωτογραφία. Παρότι το λεύκωμα με τις προσωπικές του μπαρούφες θα πρέπει να έχει γεμίσει, κάπου θα βρει χώρο να την βάλει.
---

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: