Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

... ένας Καρατζαφέρης για την "Καθημερινή" ...

*
Νίκος Μπογιόπουλος
***
*
Για να θυμόμαστε...
*
  Μαγνήτισε τον κόσμο ο γάμος Γουίλιαμ - Κέιτ
Οι σκηνές παραμυθένιας μεγαλοπρέπειας του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ Μίντλετον μαγνήτισαν τα μάτια δύο δισεκατομμυρίων τηλεθεατών από όλο τον κόσμο. Οι νεόνυμφοι αντάλλαξαν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όρκους αιώνιας πίστης ενώπιον εστεμμένων, υψηλών προσκεκλημένων, συγγενών και φίλων. Στους δρόμους του Λονδίνου, μακριά από το πρωτόκολλο, μέγα πλήθος παρακολουθούσε από γιγαντοοθόνες το μυστήριο, με εκδηλώσεις συγκίνησης, χαράς και περιέργειας.
                                                  *
.
«Μαγνήτισε τον κόσμο ο γάμος Γουίλιαμ - Κέιτ», αναφωνούσε η «Καθημερινή» από την πρώτη σελίδα του... Πρωτομαγιάτικου φύλλου της.
.
Εκστασιασμένη η εφημερίδα από τις «σκηνές παραμυθένιας μεγαλοπρέπειας» του πριγκιπικού γάμου, φρόντισε να συνοδεύσει το σχετικό «ρεπορτάζ» με φωτογραφία του πριγκιπικού ζεύγος πάνω στην πριγκιπική άμαξα, με όλα τα πριγκιπικά άλογα, τις πριγκιπικές φοράδες, τους πριγκιπικούς ιπποκόμους και τους πριγκιπικούς αυλικούς που τη συνόδευαν.
*
Καθότι στην Ελλάδα έχουν εκλείψει τέτοιες σκηνές - που τόσο χαροποιούν τους ιδιοκτήτες της «Καθημερινής» ώστε φρόντισαν ακόμα και το ραδιοφωνό τους, ο «Σκάι», να μεταδώσει απευθείας την τελετή - ας αναλάβει ο διευθυντής της εφημερίδας τους να καλύψει το κενό, γράφοντας μερικά ακόμα διθυραμβικά άρθρα για τον Καρατζαφέρη.
*
Πριν απορήσετε «πού κολλάει τώρα ο Καρατζαφέρης», να σας πληροφορήσουμε:
Ο Καρατζαφέρης πέραν του ότι ηγείται του «φαινομένου ΛΑ.Ο.Σ.», πέραν του ότι «ψήφισε το Μνημόνιο», επιδεικνύοντας «υπεύθυνη στάση» (σ.σ.: τους παραπάνω επαίνους επιδαψίλευσε προσφάτως ο κ. Παπαχελάς σε σχετικό του άρθρο), έχει και ένα επιπλέον ατού, το οποίο προφανώς τον εξυψώνει ακόμα περισσότερο στην εκτίμηση των ιθυνόντων της «Καθημερινής»:
.
Είναι αυτός που το 1974 εξέδιδε έντυπο επ' ονόματι «Το ελληνικόν ΣΤΕΜΜΑ της Δημοκρατίας», με το οποίο προπαγάνδιζε την έλευση του "Κοκού" στην Ελλάδα ...
Ο Γκλίξμπουργκ ποζάρει για τις ανάγκες του καρατζαφεροειδούς εντύπου κι από πάνω: «Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΗΛΘΕ!!! - Αρθρον του Γεωργίου Καρατζαφέρη» με την προτροπή στον λαό να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα «διά την ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ» (η φωτογραφία του σχετικού πρωτοσέλιδου περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Δημήτρη Ψαρρά «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη», εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: