Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

... που θα πάνε τα σπίτια μας ...

*
Ριζοσπάστης
***
*


Με... Κινέζο η αρχή


Σιγά μην έρθουν οι ξένοι να αγοράσουν τα σπίτια που θα βγουν στους πλειστηριασμούς, είναι το συνηθέστερο επιχείρημα όσων πιέζουν για άρση των περιορισμών στις κατασχέσεις πρώτης ή κύριας κατοικίας. Υπάρχουν μάλιστα αστικά Μέσα, που υποστηρίζουν ότι κανείς από τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κτηματικής αγοράς δεν ασχολείται με το να ψάχνει ενδιαφερόμενους στο εξωτερικό να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα.

Βέβαια οι ταχύτητες στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα γρήγορες και δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθούν τα παραμύθια που ορισμένοι σερβίρουν κάνοντας, υποτίθεται, ενημέρωση. Ετσι, προχτές το απόγευμα στον ιστότοπο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» έκανε την εμφάνισή της η παρακάτω είδηση:

«Υπεγράφη την περασμένη βδομάδα, τo πρώτο συμβόλαιο που αφορά την πώληση ακινήτου στην Αττική σε Κινέζο υπήκοο, με βάση το νόμο που προβλέπει τη χορήγηση αδειών παραμονής σε πολίτες εκτός ΕΕ αν προβούν σε αγορά ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ».

Κατά την «Ναυτεμπορική» η είδηση βρίσκεται στην αγοραπωλησία. Η απάντηση σε όσους αμφισβητούν ότι κάποιοι ακονίζουν τα μαχαίρια για τη συγκέντρωση και εκμετάλλευση ακινήτων που θα προκύψουν και από τους επερχόμενους πλειστηριασμούς, δίνεται στο υπόλοιπο κομμάτι της δημοσίευσης, όπου αναφέρεται ότι:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ακινήτων "BuildUp", το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κινέζικη εταιρεία CSDH, για την προώθηση ελληνικών ακινήτων στο αγοραστικό και επενδυτικό κοινό της Κίνας».

Ετσι έχουν τα πράγματα και ο νοών νοείτω...

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: