Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

... "αξιοποιείστε τον στρατό" !!!

*
Ενα δείγμα για το τί μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές
Και το λένε ξεκάθαρα ...
"... όταν κινδυνεύει η συνοχή του κράτους ...
... να αξιοποιήσει ό,τι εργαλεία έχει ...
... ακόμη και τον στρατό." !!!
Σας θυμίζει μήπως κάτι; Στους παλιότερους ίσως;
Θαυμάστε πρόθυμο κονδυλοφόρο !!!
Και θαυμάστε πώς επιπλήττει καθεστωτικούς υπουργούς, εμμέσως πλην σαφώς, ως ελαστικούς !!!
Θαυμάστε ...
... και έρρωσθε ...

*
του αρθρογράφου των "Νέων"





         







Δημήτρη Μητρόπουλου
***
*
Τανκς
*
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ή τανκς! Πείτε ό,τι θέλετε για τον Θόδωρο Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος ξέρει να συμπυκνώνει το zeitgeist σε μια φράση. Zeitgeist γερμανιστί είναι το πνεύμα των καιρών. Αφού οι τύχες μας εξαρτώνται σε τέτοιον βαθμό από το Βερολίνο, ας αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε γερμανική ορολογία.
Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ εξέφρασε με υπερβολή αυτό που όλοι φοβόμαστε. Οτι η Ελλάδα θα ζήσει τριτοκοσμικές σκηνές. Λογικό. Σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης - Moody's και Σία - δεν είμαστε πλέον χώρα της Ευρώπης, αλλά του Τρίτου Κόσμου. Δεν υπάρχει χρεοκοπία χωρίς πολιτική και κοινωνική αναταραχή. Και μάλιστα αναταραχή τόσο ακραία που να μην τη βγάζει πέρα η Αστυνομία και να χρειάζεται να βγει ο στρατός στους δρόμους. Στην Αθήνα έχουμε, προς το παρόν, τους «Αγανακτισμένους». Στην Μπανγκόκ, όμως, είχαμε πέρσι τα «κόκκινα πουκάμισα» σε οδομαχίες με τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης - φίλος του Πάγκαλου - βγήκε ως όφειλε και ζήτησε «να μην εμπλέκεται το στράτευμα στην εσωτερική και κοινωνική ζωή». Αλλος είναι ο ρόλος του. Σωστό. Οταν όμως απειλείται η συνοχή ενός κράτους, τότε αυτό είναι υποχρεωμένο να αξιοποιήσει ό,τι εργαλεία έχει. Αρα και τον στρατό. Στην πραγματικότητα ο Πάγκαλος ζωγράφισε με τα λόγια του σκηνές από μια χρεοκοπία. Ακόμη περισσότερο: προσπάθησε να δείξει ότι ο δρόμος της οικονομικής πολιτικής μπορεί να είναι δύσβατος, αλλά πάει μόνον μπροστά.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ήδη πριν από έναν χρόνο, η κυβέρνηση Παπανδρέου έπρεπε να είχε βάλει το δίλημμα «Μνημόνιο ή Δραχμή». Για να σταματήσουν οι τζάμπα μαγκιές μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Δεν το έκανε. Κι ας αγωνιούσαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2010 σε κατ' ιδίαν συζητήσεις κορυφαίοι υπουργοί - όχι με οικονομικό χαρτοφυλάκιο - «μήπως το Βερολίνο θέλει να μας οδηγήσει στη δραχμή». Τέτοια πράγματα όμως δεν λέγονται από κυβερνητικά χείλη. Ακόμη και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου, τις χαρακτήρισε υποθετικό σενάριο. Τι άλλο να κάνει;
Η - ΜΠΑΣΑ - χροιά του Πάγκαλου προστίθεται στην ανήσυχη φωνή της Μαρίας Δαμανάκη. Η επίτροπος είπε εκ Βρυξελλών ότι, αν δεν συμμαζέψουμε τα δημοσιονομικά μας, η Ευρώπη έχει στο συρτάρι σενάριο δραχμής. Ο Θόδωρος εξήγησε τι σημαίνει η δραχμή όχι γι' αυτούς αλλά για εμάς. Δεν γυρίζεις από σκληρό νόμισμα σε μαλακό. Ούτε επιστρέφεις στο παρελθόν. Για να το πούμε βιβλικά, δεν κοιτάς πίσω για να μην την πάθεις σαν τη γυναίκα του Λωτ.
ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ αυτά ένα είδος ψυχολογικής τρομοκρατίας; Είναι. Είναι όμως και κάτι αναγκαίο σε φάση που ανθεί ο εθνικός μας παραλογισμός για την οικονομία.
 
---
ένα σχόλιο του Νίκου Μπογιόπουλου:
. 
«Οταν, όμως, απειλείται η συνοχή ενός κράτους, τότε αυτό είναι υποχρεωμένο να αξιοποιήσει ό,τι εργαλεία έχει. Αρα και τον στρατό»...
*
Αυτό γράφτηκε χτες - και όχι πριν 40 χρόνια - στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».
Γράφτηκε σε ένα κείμενο που είχε τον εξής τίτλο: «Τανκς».
Η στήλη των «Νέων» όπου γράφτηκαν τα παραπάνω έχει τον τίτλο «Αγιογραφίες».
Γράφτηκε για να αγιογραφηθεί η δήλωση του Πάγκαλου περί των «τανκς», αφού - κατά την άποψη του «αγιογράφου» - είναι μια δήλωση που συμπυκνώνει «το πνεύμα των καιρών».
Οτι αυτό που γράφτηκε χτες στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» αποτυπώνει το δημοκρατικό πνεύμα του «αγιογράφου» είναι το έλασσον. Το μείζον είναι ότι συμπυκνώνει - πράγματι - το πνεύμα της Δημοκρατίας τους.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: