Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

... επαγγελματίες οπαδοί ...

*
Φίλιππος Συρίγος
***
*
Διαλύστε τους

*
Από το σύνολο του Τύπου η άθλια επίθεση που δέχθηκε ο Μπάγεβιτς από οργανωμένους οπαδούς της ομάδας του αντιμετωπίστηκε ως μια εσωτερική υπόθεση της ΑΕΚ, που έχει τις ρίζες της στα 1996, όταν ο προπονητής εγκατέλειψε τον «δικέφαλο» για να πάει στον Ολυμπιακό.

Με την προσθήκη ότι τα... καλόπαιδα αυτά, που επί της ουσίας ασκούν εδώ και χρόνια το επάγγελμα του οπαδού, αποφάσισαν να δράσουν τώρα, ώστε να αναχαιτίσουν τη διαφαινόμενη καλή πορεία της ομάδας, με την οποία αφ'ενός θα ισχυροποιούνταν ο Μπάγεβιτς και αφ'ετέρου οι ίδιοι θα έμεναν χωρίς αντικείμενο εργασίας!

ΔΕΝ λέω, οι εκτιμήσεις αυτές μπορεί να είναι σωστές, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν την ουσία της υπόθεσης, η οποία είναι πολύ πλατύτερη από το συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο σχεδόν όλοι προσπαθούν να τη στριμώξουν. Και η ουσία δεν είναι άλλη από το ότι οι χουλιγκάνοι, ανεξαρτήτως οπαδικής ταυτότητας, ξαναχτύπησαν. Οπως τότε που έκαναν έφοδο στη Ν. Σμύρνη, όπως πριν από λίγα χρόνια που σκοτώθηκαν μεταξύ τους στη Λαυρίου, όπως πριν από λίγο καιρό, που έκαναν λαμπόγυαλο τη Λαμία. Οπως, όπως, όπως...

ΑΠΛΑ τώρα δεν πλακώθηκαν με κάποια αντίπαλη οργάνωση ή με τη μισητή αστυνομία. Ούτε για θύμα τους επέλεξαν κάποιον ενοχλητικό δημοσιογράφο ή έναν ανυπάκουο διαιτητή. Αλλά ξυλοκόπησαν, σε ζωντανή, μάλιστα, τηλεοπτική μετάδοση, τον πιο προβεβλημένο προπονητή που εργάστηκε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

ΔΕΝ αποκλείεται ο συνδυασμός ευαισθητοποίησης και αποτυπωμένων αποδείξεων να οδηγήσει στη σύλληψη των παλικαράδων -πράγμα πάντως όχι και τόσο συνηθισμένο στην εφιαλτική ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Ομως, ακόμα κι έτσι, ας μη νομίσει κανείς ότι κάτι σπουδαίο θα έχει γίνει.

ΜΕ το δρόμο που, εδώ και χρόνια, έχουν πάρει τα πράγματα, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα κάποιες περιστασιακές συλλήψεις, ακόμα και αν θα μπορούσαν να συνοδευτούν από ενδεχόμενες παραδειγματικές τιμωρίες. Γιατί το ζήτημα είναι πολύ σοβαρότερο απ' όσο θέλουν να πιστεύουν η πολιτεία, ο Τύπος και οι κάθε λογής εμπλεκόμενοι με τη μαφία του ποδοσφαίρου.

ΚΑΙ λύνεται μόνο με τη διάλυση όλων αυτών των εγκληματικών συμμοριών, που δρουν με το προσωπείο των δήθεν συνδέσμων οργανωμένων οπαδών. Ολα τα άλλα ισοδυναμούν με «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», με τα οποία μας έχουν φλομώσει όλες, ανεξαιρέτως, οι κυβερνήσεις.

ΤΑ πολλά λόγια, λοιπόν, είναι φτώχεια. Αλλωστε, από αποδοκιμασίες «θλιβερών περιστατικών», υποσχέσεις για συλλήψεις και ιδίως νέα νομοσχέδια με στόχο την πάταξη της βίας, έχουμε χορτάσει τόσο πολύ που κοντεύουμε να κάνουμε εμετό.

ΑΝ μπορούν να τους διαλύσουν, ας το κάνουν το ταχύτερο δυνατόν. Και αν, πάλι, δεν μπορούν ή, ακόμα περισσότερο, δεν θέλουν, ας πάψουν να μας κοροϊδεύουν. Αλλωστε, την ώρα που χτυπούσαν τον Μπάγεβιτς, η αστυνομία ήταν και πάλι θεατής...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι stavrovelonies


Δεν υπάρχουν σχόλια: