Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

... η κτηνωδία γεννάει κτήνη ...

*
Διον. Βραϊμάκης
***
*

Αυτοί που γέννησαν
την παράνοια
(ή Η Ευρώπη
στο δωμάτιο πανικού)


Το μακρύ χέρι της Δύσης και το μεγάλο τύμπανο που ακουγόταν από μακριά

Η κτηνωδία γεννάει κτήνη, η αδικία μίσος, η παρεμβατικότητα έκρηξη, η παράνοια παρανοϊκούς και η δράση αντίδραση. Τα τυφλωμένα κτήνη που αιματοκύλησαν το Παρίσι και έσπρωξαν την Ευρώπη στο δωμάτιο πανικού, δεν έφτασαν στην παράνοια χωρίς αιτία και δεν γεννήθηκαν μανιακοί δολοφόνοι. Είναι γεννήματα της Δύσης που όποτε απλώνει το μακρύ της χέρι προς τον Τρίτο Κόσμο ουδέποτε – ή σπάνια – το κάνει για να βοηθήσει. Το κάνει για να αρπάξει, να χτυπήσει, να επιβάλει καθεστώτα και πολιτικές. Η Δύση προκαλούσε πόνο με την ανόητη βεβαιότητα ότι αυτή ουδέποτε θα πονέσει. Έσπειρε δυστυχία στο Ιράκ, στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Αφρική, στην Ασία.

Και το εκρηκτικό μίσος που αποθηκεύτηκε στις ψυχές ολόκληρων λαών προκάλεσε το καρκίνωμα της τρομοκρατίας και μεταβλήθηκε σε ωστικό κύμα που έφτασε ώς την κατακτημένη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη.

Το δυνατό τύμπανο ακούγεται καλύτερα από μακριά, αλλά η γερασμένη Ευρώπη με τη μειωμένη ευαισθησία, την αυξημένη κωφότητα και την επιλεκτική ακοή, έκανε πως δεν άκουγε. Τώρα δικαιολογημένα κλαίει και σπαράζει για τα τραγικά θύματα του Παρισιού (όχι και τόσο για εκείνα της αεροπορικής τραγωδίας τού Σινά που ήταν Ρώσοι!), όταν δεν έχυσε μισό γραμμάριο δάκρυ για τους βομβαρδισμούς συνοικισμών και νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας. Και δεν συγκινήθηκε όταν περνούσαν σε μονόστηλες ειδήσεις τού δυτικού Τύπου οι σχεδόν καθημερινές πολύνεκρες εκρήξεις στη Βαγδάτη που «ελευθέρωσε» ο Μπους από τον Σαντάμ – άλλο ένα δημιούργημα της Δύσης που λοξοδρόμησε.

Δεν δάκρυσε όταν τον περασμένο Ιούλιο δεκάδες νέοι σκοτώθηκαν από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς της Τουρκίας στη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης. Ούτε για τους κοντά εκατό νεκρούς τού Οκτωβρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Μήτε για τις δεκάδες των νεκρών από την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού-ψυγείου στην πολυσύχναστη αγορά Τζαμίλα της Βαγδάτης, τον Αύγουστο (φωτογραφία).

Όλα αυτά – και αναρίθμητα άλλα – συνθέτουν το «μεγάλο τύμπανο» που ανέφερα ποιο πάνω. Εκείνο που οι Δυτικοί δεν άκουγαν. Τώρα που οι δικές τους – οι δικές μας – πρωτεύουσες γίνονται Βαγδάτη, Δαμασκός, Βηρυτός και Λωρίδα της Γάζας τούς φταίει ο θρησκευτικός φανατισμός. Ο οποίος είναι το μπαρούτι, αλλά αυτοί φρόντισαν να του βάλουν τον πυροκροτητή.
---
πηγή: http://harddog-sport.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: