Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

... "τζημερισμός" - "ψαριανισμός" ...

*
stavrosx1
***
*
Ανεβάζω αυτό το κείμενο, από το http://harddog-sport.blogspot.gr/, γιατί λέει ακριβώς τα πράγματα με το όνομά τους...
Και δεν είναι ο Τζήμερος ή ο Ψαριανός που με "ανάγκασε" να σκύψω πάνω στο δημοσίευμα. Το έκανα γιατί διαπίστωσα - για ακόμη μια φορά - ότι η ψυχαναγκαστική ανάγκη για δημοσιότητα δεν έχει όρια...
Έως του απόλυτου αυτοεξευτελισμού...
Και συμφωνώ με τον αρθρογράφο, ότι κανείς δεν θα πρέπει να "επέμβει" εκτός ίσως και μόνον οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους...

Ούτε ένας εισαγγελέας για τον Τζήμερο

Τον έχουμε χαρακτηρίσει έτσι στο παρελθόν (δείτε εδώ) και θα τον χαρακτηρίσουμε πάλι: καρφί της Μέρκελ. Είναι ο άνθρωπος που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν απηύθυνε τη μεγάλη ανοικτή επιστολή του στην καγκελάριο με την οποία (ανάμεσα σε πολλές άλλες τζημερικές αθλιότητες) την παρακινούσε «να στείλει στο διάολο αυτή την απαίσια χώρα». Από τότε χτύπησε και άλλες φορές.

* Όπως όταν αποκάλεσε τον Τσίπρα «Χίτλερ».

* Όπως όταν καλούσε πάλι την θεά του, τη Μέρκελ, να τραβήξει (από την «απαίσια χώρα») την πρίζα. «Ούτε ένα ευρώ δανεικό στα λαμόγια», έγραφε.

* Όπως και τώρα που χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «αλητάμπουρα» και «εμετικό τσογλάνι». (Κανένας εισαγγελέας δεν πρέπει να του δώσει αξία και να επέμβει - αν και θα έπρεπε - γιατί αυτό επιζητά: τη δημοσιότητα).

Ο Τζήμερος είναι ένας από αυτούς που θα γραφτούν στις υποσημειώσεις της Ιστορίας για τη μεγάλη Κρίση. Θα βρεθεί στη μοναδική κατηγορία «Ψαριανοί» που τη σκιαγραφήσαμε προχθές με λίγες λέξεις (διαβάστε εδώ).

Αν η σχολική Ιστορία των επομένων 10ετιών ασχοληθεί με τις πολιτικές χωματερές, ασφαλώς τα παιδιά θα μάθουν για τον «τζημερισμό» που είναι παρακλάδι του κινήματος «Ψαριανοί». Κοινό τους στοιχείο η αισχρολογία – αλλά δεν είναι το μοναδικό.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: