Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Πρόβα για «σοβαρή» Χρυσή Αυγή...

*
stavrosx1
***
*

...το αίτημα μιντιακών
και επιχειρηματικών κύκλων


Mια σοβαρή «χρυσή αυγή» ήταν το αίτημα μιντιακών και επιχειρηματικών κύκλων εδώ και καιρό ως εφεδρεία μιας νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης χωρίς να είναι είναι τόσο τρομακτική όσο οι νεοναζί του Μιχαλολιάκου. Σε κάτι τέτοιο φαίνεται να απαντά η προαναγγελία για κόμμα τεσσάρων μεμονωμένων ακροδεξιών.

Οι Δ. Καμμένος, Κ. Βελόπουλος, Γ. Καρατζαφέρης. Φ. Κρανιδιώτης φαίνεται ότι θα συγκροτήσουν ένα ακροδεξιό συνασπισμό για τις επικείμενες εκλογές, διεκδικώντας το χώρο ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και τη ΝΔ. Όλοι τους, μεθοδικά και σταθερά «ξεπλύθηκαν» και αναδείχτηκαν από πρωτοκλασάτα ή περιθωριακά κανάλια είτε εκφράζοντας ακραίες θέσεις, είτε πουλώντας υαλουρονικά οξέα και άλλα προϊόντα..

Στην πραγματικότητα η μόνη τους διαφορά από τη Χρυσή Αυγή είναι ότι δεν σφάζουν ανθρώπους στο δρόμο και δεν εκφέρουν ανοιχτά τη ναζιστική ιδεολογία. Το κάνουν όμως συγκαλυμμένα μέσα από τη νοσταλγία της χούντας, τον έντονο αντισημιτισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, το αντιμεταναστευτικό μένος και την αντικομμουνιστική υστερία. Οφείλουν την ύπαρξή τους, και θα επιχειρήσουν να κεφαλαιοποιήσουν, τον «μακεδονικό παροξυσμό», που εξέθρεψαν ανεύθυνα και για μικροκομματικές σκοπιμότητες αρκετές δυνάμεις, όπως μαρτυρά και η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία της Β. Ελλάδας με φασιστικά συνθήματα.

Και επειδή ο φασισμός έχει συγκεκριμένο προορισμό, αυτός ο συνασπισμός δεν είναι μόνο συνύπαρξη ακροδεξιών προθύμων. Πρόκειται για τον σταδιακό εκφασισμό της κοινωνίας και την καλλιέργεια του μίσους, που εξυπηρετεί πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας, με συγκεκριμένες επιδιώξεις, όπως περιγράφει γλαφυρά και ο Θ. Πάγκαλος που θέλει να δει τους Αριστερούς «κρεμασμένους στο Σύνταγμα». Η δημοκρατία περνά σε δεύτερο πλάνο και με αυτό το δίλημμα θα αναμετρηθεί η κοινωνία.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: