Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

... όταν ο Λιάπης* συνάντησε τον Φίλη ...

*
stavrosx1
***
*
 

Ο Φίλης μπορεί όντως να είναι
προβληματικός άνθρωπος,
αλλά δεν είναι δουλειά
του Ιερώνυμου να το λέει

"Δεν θα σε πετύχω σε καμιά γωνιά, θα σου 'ξηγήσω τ' όνειρο"
Ναι μεν νεοφιλελέ, αλλά το σωστό, σωστό

Η γνώμη μας  για τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι γνωστή, πρόκειται για ένα επικίνδυνο μείγμα ιδεοληπτικού Ταλιμπάν με ναρκοληπτικό κρατικιστή.

Η ιδεολογία της ήσσονος προσπάθειας και το μίσος για οτιδήποτε τολμά να ξεφεύγει από το μέσο όρο τον καθιστά απολύτως ακατάλληλο για τη θέση του και ταυτόχρονα άριστο δείγμα του homus dimosius ipallilus.

Όμως ο χαρακτηρισμός «προβληματικός άνθρωπος» από τον ανώτατο άρχοντα της εκκλησίας είναι εντελώς ανεπίτρεπτος για πολλούς λόγους:

Πρώτον διότι ο Φίλης είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό ενώ ο αρχιεπίσκοπος όχι, δεύτερον επειδή η εκκλησία δεν έχει καμιά δουλειά να ασκεί πολιτική από τις τηλεοράσεις και τρίτον διότι υποτίθεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ηγέτης της θρησκείας της αγάπης.

Αν υπάρχει ένα πράγμα με το οποίο θα συμφωνούσαμε με την κυβέρνηση, αυτό θα ήταν να γίνει επιτέλους η πολυθρύλητη διάκριση κράτους και εκκλησίας κάτι που όχι απλώς δεν θα είχε δημοσιονομικό κόστος, όχι μόνο αποτελεί πάγια θέση της αριστεράς, όχι μόνο δεν μπλοκάρεται από τα Μνημόνια τα οποία επικαλείται συνεχώς για να μην πράξει όσα είχε υποσχεθεί, αλλά και γιατί στην τελική θα ήταν ανακουφιστικό για την οικονομία της χώρας. Αντί λοιπόν να κάνει το αυτονόητο, αρκείται σε φληναφήματα για την διδασκαλία των θρησκευτικών, την σχολική προσευχή και άλλα ασήμαντα.

Γι' αυτό λοιπόν ακόμα και σε αυτό το θέμα, η πρώτη φορά αριστερά απογοητεύει και το κάνει επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εκλογική της σωτηρία και η συναλλαγή με την παντοδύναμη Εκκλησία της Ελλάδος.
---
* Ιερώνυμος (κατά κόσμον Γιάννης Λιάπης)
---
πηγή: @aNameToCome/www.lifo.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: