Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

... "κοντή μνήμη, άδεια τσέπη" - λαϊκή σοφία ...

*
stavrosx1
***
*

Σαμαράς - Βενιζέλος: Χουντική
και αντισυνταγματική η επιστράτευση
.
Την επιβεβαίωση ότι το καθεστώς Σαμαρά - Βενιζέλου έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά μιας κοινοβουλευτικής χούντας και οι αποφάσεις του δεν είναι εναρμονισμένες με το Σύνταγμα προσφέρουν παλαιότερες δηλώσεις των δυο πολιτικών αρχηγών.

Με δηλώσεις του στη Βουλή στις 11/2/2011 ο σημερινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην επιστράτευση απεργών, είχε σημειώσει ότι “με το να αντιμετωπίζεται τις κοινωνικές αντιδράσεις με την εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη”.Λίγα χρόνια νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος κατέθετε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης τονίζοντας ότι αυτή δεν είναι εναρμονισμένη με το Σύνταγμα.


Συγκεκριμένα στο αιτιολογικό της πρότασής του, με το οποίο ζητούσε τροποποίηση του ν.δ 17/1974, σημείωνε ότι “η απεργία από μόνη της δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης που να δικαιολογεί την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών, ακόμη και αν κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια. Κατά συνέπεια δεν μπορεί στην περίπτωση αυτή να επιβληθεί “πολιτική επιστράτευση” στους απεργούς”.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: