Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

... ΕΡΤ και τρόικα εσωτερικού ...


*
stavrosx1
***
*
Η ΕΡΤ,
ως κομματικό λάφυρο,
οδεύει προς την καταστροφή
Οι Δεξιοί (παλαιάς και νέας κοπής ...) επελαύνουν  στο ραδιομέγαρο της  ΕΡΤ, χωρίς να αφήνουν τίποτε όρθιο.  Ξεχνούν ότι πρόκειται για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και την αντιμετωπίζουν ως κομματικό λάφυρο. Άρχισαν το ξήλωμα  της διοικητικής πυραμίδας, για το βόλεμα των ημετέρων, με τρίμηνη είναι αλήθεια καθυστέρηση. Χωρίς όραμα και  χωρίς σχέδιο, αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα στους εσωκομματικούς ανταγωνισμούς, στις δουλείες που έχουν έναντι  επιχειρηματιών και στις επιθυμίες  των 3 συνεταίρων της μνημονιακής κυβέρνησης.

Η λύση αυτού του γρίφου ήθελε το χρόνο του. Εξ ου και η καθυστέρηση ... Σε ρόλο ακολούθου και κάποιοι μεταλλαγμένοι  που ντρέπονται  να δηλώσουν (σήμερα!!!) ΠΑΣΟΚ και προβάλλονται ως επιλογή της ΔΗΜΑΡ.

Κάνοντας τη χαρτογράφηση αντιλαμβάνεσαι πως η τρικομματική κυβέρνηση  μοίρασε την προίκα. Το φιλέτο -η ΝΕΤ- στα χέρια της λεωφόρου Συγγρού με την  συνδρομή -ανοχή  των ...άλλων  δημοκρατικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης  ενώ η ΕΤ3 άθικτη  στα χέρια των "Βενιζελικών".

Σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρη την πυραμίδα  της διοίκησης της ΕΡΤ  με ένα και μοναδικό στόχο: Την  χειραγώγηση της ενημέρωσης και την μετατροπή της ΕΡΤ  σε ΥΕΝΕΔ του μνημονίου.

Κλείνουν  κάθε χαραμάδα και  παίρνουν στα χέρια τους τον απόλυτο  έλεγχο της ενημέρωσης σε μια περίοδο που διογκώνεται η δυσαρέσκεια από τις μνημονιακές πολιτικές.

Με παλιά υλικά και ξεπερασμένες μεθόδους του παρελθόντος  ανέβασαν στην ΕΡΤ μετά από παζάρια, «γνωστούς  επαγγελματίες» των κομματικών γραφείων για να ασκήσουν την  τροϊκανική προπαγάνδα. Πρόσωπα γνωστά για τις  σχέσεις τους με τους κομματικούς διαδρόμους   αλλά και τις «δεσμεύσεις» τους έναντι επιχειρηματικών συμφερόντων...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα, επιστρέφουν  ρεβανσιστικά, διορίζοντας κομματάρχες, χωρίς διαγωνισμούς , χωρίς ΑΣΕΠ, με μισθούς  που δεν  εντάσσονται σε ΣΣΕ αλλά ως ΠΕΘ. Και όλα αυτά την ώρα που δεν πληρώνουν κυριακάτικα και υπερωρίες  επικαλούμενοι την υπέρβαση του προϋπολογισμού στις  δύο προεκλογικές περιόδους.

Άλλαξαν διευθυντές, υιοθετώντας, κατά γράμμα, ως αξίωμα την παλαιοκομματική πρακτική πως «όταν αλλάζει η κυβέρνηση,  δεν υπάρχει συνέχεια  του μηχανισμού αλλά παραχώρηση του αξιώματος στον ...κομματικό».  Ζήτησαν επ' αμοιβή βέβαια, τη συνδρομή ατόμων που είχαν βγει στη σύνταξη για να βοηθήσουν την  μετατροπή της  ΕΡΤ σε φερέφωνο της μνημονιακής πολιτικής, της «νέας ΥΕΝΕΔ».

Το τιμόνι των ειδήσεων ανέλαβε ένας πρώην εκδότης εβδομαδιαίας εφημερίδας που έκλεισε, ο οποίος όμως έγινε περισσότερο γνωστός από το την παρουσίαση του κατ' ευφημισμόν «δελτίου ειδήσεων» του ΣΤΑΡ. Θα συνεπικουρείται και από έτερο επιτυχημένο δημοσιογράφο (κομματικό υπάλληλο)  ο οποίος επιστρέφει στην Αγια Παρασκευή,  αφού έχει διαπρέψει σε απολύσεις και περικοπές μισθών σε άλλα μέσα όπου εργάστηκε.

Οι επιλογές αυτές είναι τυχαίες; Αποτέλεσμα  των πολιτικών και επιχειρηματικών συσχετισμών που ορέγονται τη δημόσια τηλεόραση; Ή μήπως πρόκειται για το επόμενο στάδιο του περιβόητου σχεδίου Μόσιαλου περί διάλυσης και εκποiησης της δημόσιας ραδιοτηλεορασης ;

Όλα αυτά θα φανούν πολύ σύντομα. Στην παρούσα φάση που το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται σε πανικό τοποθετεί τους εντεταλμένους του για να περισώσει ό,τι και όπως μπορεί και κυρίως τον εαυτό του ενισχύοντας τον ασφυκτικό έλεγχο.

Η μοιρασιά μεταξύ της τρόϊκας εσωτερικού έγινε δίκαια...
Τα πρώτα δείγματα της πιστοποίηση της αλλαγής είναι ξεκάθαρα :

«Κούρεμα» της «Πρωινής Ενημέρωσης» του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη που φιλοξενούσαν και την αντίθετη άποψη. Στόχος να μην έχουν βήμα οι άλλες  «φωνές» της κοινωνίας , που αγωνιούν και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή τους. Να μην ακουστούν τα επιχειρηματα τους
Αλλαγές στην πρωινή ζώνη με πρόσχημα την αποχώρηση της Μαρίας Σαράφογλου. Την διασφάλιση του μνημονιακού μονολόγου εξασφάλισε η τοποθέτηση του Γιώργου Κουβαρά σε ρόλο  διαχειριστή της καθημερινής πολιτικής ατζέντας. Ετσι  ,εχει και το κεφάλι της ήσυχο η λεωφόρος  Συγγρού. Οσο για το επόμενο 2ωρο, τα πειράματα  συνεχίζονται γιατί πολλοί οι μνηστήρες και πολλές οι εμμονές με  καλλονή, κόρη πρώην  θεσσαλονικιού Υπουργού ...

 Οι «μέσα» αντιδρούν, γιατί δεν αξιοποιήθηκαν από την νέα Διοίκηση,  η οποία  προχώρησε  σε «ακριβά δάνεια»  απ' έξω... Οσο  για  τους  ...μεταγραφέντες - αρκετοί από τους οποίους ήταν στα αζήτητα- θεωρούν τον εαυτό  τους πολύτιμο κεφάλαιο  για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ...
  
Μεταγραφές που στοιχίζουν ακριβά, καθώς  όλος αυτός ο περιφερόμενο θίασος δεν έρχεται ούτε με εθελοντισμό, ούτε με ΣΣΕ, όσο υπάρχουν ακόμη.  Ολοι ΠΕΘ!  Που σημαίνειαμοιβές περί τα 4 χιλιάρικα μεικτά, όταν η πλειοψηφία των εργαζομένων κινείται στα 1000-1200 ευρώ, όταν ετοιμάζουν σχέδιο απομάκρυνσης  της σημερινής γενιάς των συμβασιούχων, προκειμένου να μειωθεί ο κρατικός  τομέας, όπως προστάζει  η τρόικα... Αφήστε που εκείνοι οι βουλευτές  - δημοσιογράφοι που δεν τόλμησαν να αντιταχθούν στο σχέδιο Μόσιαλου επέστρεψαν στο καταφύγιο της ΕΡΤ εφόσον απέτυχαν να επανεκλεγούν. Στη δημόσια ραδιοτηλεοραση  εξασφάλισαν εργασία και αποτυχόντες βουλευτές από την  ιδιωτική τηλεόραση.

Η λεηλασία της ΕΡΤ συνεχίζεται ξεδιάντροπα από την 3κομματική κυβέρνηση. Πρόκειται για σκάνδαλο αφού πήραν από το πλεόνασμα της ΕΡΤ για να πληρώσουν τους επιχειρηματίες των φωτοβολταϊκών.

 Και όλα  αυτά  συμβαίνουν την ίδια  που μελετάται  νέα μείωση των αποδοχών  των εργαζομένων που έχουν ήδη κουρευτεί κατά 35%. Ταυτόχρονα υπάρχει σιωπή για το μέλλον των  συμβασιούχων που βλέπουν την πόρτα της εξόδου ανοιχτή στις αρχές του χρόνου. Μήπως πρέπει να υπάρξει αντίδραση πριν να είναι πολύ αργά;

ΥΓ.  Το "κερασάκι" στην τούρτα της ασύλληπτης σπατάλης είναι η στελέχωση του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου Ν. Σίμου, το οποίο από τον Αύγουστο κοστίζει 9.500 ευρώ στην ΕΡΤ: Ειδικότερα, κάποιος αποτυχών υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδασμό Κικίλια (Μανούσος Καμπανέλης) ανέλαβε Διευθυντής του Γραφείου (!) του Διευθύνοντος με απολαβές 3.500 ευρώ και από 2.000 ευρώ εισπράττει εκάστη από τις τρεις (!) νέες γραμματείς του κ. Σίμου. Και οι 4 με ετήσιες συμβάσεις, από τον Αύγουστο τοποθετήθηκαν υποτίθεται σε θέσεις "μετακλητών" υπαλλήλων για να συμβάλουν κι αυτοί στην αμετάκλητη απαξίωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: