Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

... ποιός φταίει; ...

*
Νίκος Μπογιόπουλος
***
*
Ο Σαμαράς
.
των κ.κ. Βορίδη - Γεωργιάδη
*

Ο Σαμαράς επανήλθε και
- με τον «αέρα» που απέκτησε από τις μετεγγραφές των μνημονιακών «αστέρων» Βορίδη και Γεωργιάδη -
φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσει στον αντικομμουνισμό που ήδη εγκαινίασε προ δεκαπενθημέρου στη Βουλή.

*
Θα είμαστε, λοιπόν, σύντομοι και περιεκτικοί:

*
α) Τις επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους, αλλά, αφού πρώτα ξεζουμίσουν τους εργάτες, τις κλείνουν οι βιομήχανοι, οι κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια που υπηρετεί ο κ. Σαμαράς.
Κεφαλαιοκράτες, όπως, για παράδειγμα, ο Μάνεσης της «Χαλυβουργίας» που ενώ απολύει εργάτες γράφεται ότι έχει εξασφαλίσει με τις πλάτες της κυβέρνησης - στην οποία συμμετέχει ο Σαμαράς - δάνεια ύψους 265 εκατ. ευρώ, όπως και κυβερνητικές άδειες για απόκτηση δικών του λιμανιών!

Κεφαλαιοκράτες όπως ο Λαναράς που - και επί ΝΔ - έπαιρνε δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για να κλείνει εργοστάσια στην Ελλάδα και να κάνει μπίζνες στα Βαλκάνια.
Μονοπώλια όπως η «Κόκα Κόλα» που, παρά την υπερκερδοφορία της, κλείνει εργοστάσια στην Ελλάδα και τα πάει αλλού που «βρήκε καλύτερα», όπως πριν συνέβη με τη «Ζήμενς» Θεσσαλονίκης και παλιότερα με την «Goodyear» και την «Pirelli».

Οσο για τον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό του κ. Σαμαρά, αυτός είναι που «μεγαλουργεί» όταν το κράτος του κ. Σαμαρά ξεπουλάει από ΑΓΕΤ και ΟΤΕ μέχρι το αεροδρόμιο των Σπάτων και το λιμάνι του Πειραιά, αυτός είναι που επιδοτεί βιομήχανους για να φτιάχνουν τα εργοστάσιά τους στο εξωτερικό και να μετατρέπουν σε «οικονομική τους ενδοχώρα τα Βαλκάνια», όπως πανηγύριζαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του '90 και του 2000...

*
β) Τον τουρισμό δεν τον πλήττουν οι εργάτες και οι αγώνες τους, αλλά η πολιτική του κ. Σαμαρά που έχει οδηγήσει τα 9/10 του ελληνικού πληθυσμού σε τέτοια ανέχεια που δεν μπορούν να πάνε διακοπές ούτε μια μέρα το χρόνο.
Οσο για τον τουρισμό που θα μπορούσε να είναι πηγή κοινωνικού οφέλους για τον ελληνικό λαό, με αυτόν δεν έχει καμία σχέση ο κ. Σαμαράς,

όπως και κανένας από αυτούς που με την πολιτική τους «μπουκώνουν» μεγαλοξενοδόχους για να έχουν απλήρωτους και είλωτες τους ξενοδοχοϋπαλλήλους,

που «μπουκώνουν» τους εφοπλιστές για να μετατρέπουν σε «λύτρα» τις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία τους,
που ξεπουλάνε και ιδιωτικοποιούν από τις παραλίες και το φυσικό κάλλος της χώρας μέχρι τον... ήλιο της Ελλάδας!

*
γ) Τα μαγαζιά δεν τα κλείνουν οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά η φτωχοποίηση του λαού λόγω της πολιτικής του κ. Σαμαρά, ο οποίος θα πρέπει να ρωτήσει κάποια στιγμή την ευφυή αρμόδια τομεάρχη του κυρία Κεφαλογιάννη:
Αν υποθέσουμε ότι για τα «λουκέτα» που αγγίζουν το 30% των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας «φταίνε οι πορείες»,

τότε

για τα «λουκέτα» στα 3 από τα 10 μαγαζιά στη Νέα Ιωνία, τα «λουκέτα» στα 5 από τα 10 μαγαζιά στο Περιστέρι και τα «λουκέτα» στα 6 από τα 10 μαγαζιά της Αμαλιάδας (ούτε στη Νέα Ιωνία, ούτε στο Περιστέρι, ούτε στην Αμαλιάδα έχουν γίνει πορείες απ' όσο γνωρίζουμε...),

ποιος φταίει;

Εμείς λέμε ότι φταίει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και η πολιτική που από κοινού εφαρμόζουν.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: