Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

...η Αριστερά φοβίζει τους αστούς ...

*
Ριζοσπάστης
***
*
διά του Τύπου
*
ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: «Μείωση σε όλες τις κύριες συντάξεις. Ο εφαρμοστικός νόμος (...) θα εμπεριέχει διατάξεις για την ολοκλήρωση της πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου (...) και την καθιέρωση νομοθετικών προβλέψεων για τους τρόπους ανάκτησης των επιπλέον καταβληθεισών αποδοχών» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: «οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται καθημερινά (...) οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι εξερράγησαν περισσότερο ως ατυχήματα οριακών καταστάσεων κι ελιγμών, παρά ως συνειδητή επιλογή έναρξης των εχθροπραξιών τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή» (από άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ: «θέλουν να γνωρίζουν ποια θα είναι η κυβέρνηση που θ' αναλάβει (...) οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μια μετεκλογική προοπτική που βάσιμα μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν εγγυάται την επιθυμητή για τους δανειστές κυβερνητική σταθερότητα» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ: «η αριστερή παραφροσύνη έχει εμποτίσει όχι μόνο τη σκέψη των νέων (...) αλλά και των πρεσβυτέρων, αυτών που κατά τεκμήριο ξέρουν δυο γράμματα και έχουν δυο δράμια μυαλό παραπάνω (...) Το πρόβλημα είναι οι ηγεσίες αυτής της κοινωνίας που τρέχουν να προσκυνήσουν κάθε εκδήλωση της αριστερής παραφροσύνης και να πειθαρχήσουν» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ: «Το ΚΚΕ (...) δεν μπορεί να καταφεύγει στο δόγμα "όσοι δεν είναι με μας είναι εναντίον μας" ούτε να "τιμωρεί" όσους δεν κατάλαβαν εγκαίρως, ακόμα και προ εικοσαετίας, το δίκιο του για το Μάαστριχτ» (ο Στάθης Σ. στο enikos.gr).
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

2 σχόλια:

ΜΠΕΣΣΥ είπε...

Ακόμη ο κόσμος πιστεύει στα κόμματα,που πάντα υπόσχονταν να χτυπήσουν το σύστημα και στο τέλος γίνονταν, διαχειριστές του;;;;
Ακόμη πιστεύει στην εκλογική οδό;;;
Δεν έμαθε;;;
Τα εναλλακτικά κοινωνικά κινήματα, δεν εκφράζονται μόνο μέσα από τα κόμματα και τα συνδικάτα...
Να προσέξουν λοιπόν, γιατί, τα "κοινωνικά κινήματα", είναι ένα επικίνδυνο είδος, που περιλαμβάνει πολίτες, χωρίς στέγη, χωρίς γη, χωρίς δουλειά, χωρίς ελπίδα...άρα χωρίς φόβο.....
Την καλησπέρα μου!
Ευχαριστώ!

Τυπο-θραύστης είπε...

... γεια σου Μπέσσυ ...
... αυτό που λες είναι η "μια πλευρά του φεγγαριού" ...
... στην "άλλη πλευρά" υπάρχει ο αδιέξοδος δρόμος των "αγανακτισμένων", που στην πρώτη δυσκολία φυλλοροούν ...
... όπως και να το δεις προϋπόθεση είναι η στόχευση ...
... προς τα πού θα πας ...
... έρρωσο ...