Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

... Απόκρεω γαρ ...

*
mediablog
***
*
sugardaddie's tears
.
(τα δάκρυα του γλυκούλη μπαμπά)
*
Τον Τράγκα δεν τον αγαπάς ή τον μισείς. Τον προσπερνάς ή τη βρίσκεις με τις γκαρίκλες και τα ραδιοφωνικά του "χάδια". Αν μάλιστα είσαι και ηχολήπτης, μπορείς να επιχειρηματολογήσεις σοβαρά και για το "γιατί" τη βρίσκεις και για το "θέλω να ανταλλάξω την πρωινή μου βάρδια με 6 βραδινές".

Στο studio, και αναλόγως με το πως ξύπνησε ο εκπομπάρχης, η μέρα μπορεί να είναι συναρπαστική ή της κολάσεως. Στις καλές μέρες, κυλιέσαι στη μοκέτα (αν είναι του γούστου σου τα αστεία του κι αν είσαι μέγας φαν της Celline Dion). Στις κακές μέρες απομακρύνεις τα βαριά αντικείμενα κι αν είσαι και έμπειρος φοράς και κράνος. Φυσικά, όλα αυτά δεν τα γνωρίζει ο κ. Λασκαρίδης του ΕΣΡ. Ο οποίος αφού «καμπάνιασε» την «Ελληνοφρένεια» με 3.000 ευρώ (μόνο), σιγύρισε τον Τράγκα με 25.000.

Πέρα από τις χατζηνικολάκειες καταγγελίες περί «στημένου παιχνιδιού», πέρα από την παραίτηση Τράγκα που δεν έγινε δεκτή, πέρα από τη γενικότερη αλλεργία που καιρό τώρα έχει το ΕΣΡ και δεν το κρύβει απέναντι στο (όποιο) humor, είτε του Λαζόπουλου είτε των «Αρβυλαίων» είτε της «Ελληνοφρένειας» θα είχε μεγάλη αξία, κάποια στιγμή - και εφ' όσον ζούμε πλέον υπό καθεστώς ... διαφάνειας - να είναι λίγο πιο διαυγές το «πως», το «γιατί» (και why not;) και το «ποιος» μιας καταγγελίας.

Κατά τα λοιπά, στο blog για ... «γλυκούληδες» που συντηρεί ο πάλαι ποτέ mediaρχης, σήμερα έγραψε τα εξής:
"Ομολογώ ότι δεν περίμενα μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ να επιβάλλει πρόστιμο για τα σχόλια μου, (25.000 ευρώ στον Real Fm) και για τα υβριστικά επίθετα που εκτόξευσα εναντίον της Μέρκελ. Δεν περίμενα, ότι σε περίοδο τόσων δεινών που υφίσταται ολόκλήρος ο ελληνικός λαός, υπάρχουν Έλληνες που προωθούν πρόστιμα και διαφόρων μορφών 'τιμωρίες'' και λάσπες εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη για την «αλληλεγγύη» και την «υποστήριξη» των 'γερμανικών δυνάμεων κατοχής''!

Και μία και είπα «Κατοχή», έτσι ακριβώς λειτουργούσαν τα SS και η Γκεστάπο, όταν μάθαιναν από 'Έλληνες'', κουκουλοφόρους και δοσίλογους, ότι «κάποιοι μίλησαν εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ ή των Γερμανών». Όπως οι παλαιότεροι στην ηλικία γνωρίζουν, ή τους έχουν αφηγηθεί, έπιαναν τους διαμαρτυρόμενους υβριστές των γερμανών και τους οδηγούσαν στα κρατητήρια της Μέρλιν, για τα ...περαιτέρω! ΚΑΙ ΤΟΤΕ, εκείνη την εποχή, όσοι συλλαμβάνονταν, «δεν καταλάβαιναν την 'αξία'' της παραμονής των γερμανικών δυνάμεων στην Αθήνα», που όπως έλεγαν: «έθετε την Ελλάδα σε ασφαλές πεδίο εκτός της σύρραξης του Β' Παγκοσμίου πολέμου»!!! ΚΑΙ ΤΟΤΕ, εκείνη την εποχή, οι συνεργαζόμενοι με τις δυνάμεις κατοχής, μιλούσαν ουσιαστικά περί 'σχεδίου σωτηρίας'! Αυτοί,  που άρπαξαν ανεπιστρεπτί ένα «δανειάκι» από την Τράπεζα της Ελλάδος και ουδέποτε έδωσαν τις πολεμικές αποζημιώσεις για όσα πυρπόλησαν στη πατρίδα μας ...

Δεν σας κρύβω ότι σήμερα το πρωί συγκινήθηκα για τα χιλιάδες μηνύματα που μου στείλατε στον ραδιοφωνικό σταθμό. Κυριολεκτώ όταν λέω χιλιάδες! Δεν είμαι παρθένα σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Αλλά οφείλω να σας καταθέσω μέσα από την ψυχή μου, ότι με κουράζει και ανεβάζει πολύ το ζάχαρο μου, η Κατοχική ατμόσφαιρα και κυρίως η ρουφιανιά και η δολιότητα ... Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ο Σαρτζετάκης που έλεγε ότι «είμαστε Έθνος ανάδελφον»!

Δηλαδή, ποιος μπορεί να πιστέψει ότι διεγέρθηκαν -δήθεν- ακροατές του RealFmκαι έσπευσαν να καταγγείλουν στο ΕΣΡ ότι «ο Τράγκας βρίζει αγρίως την Μέρκελ, με ανεπίτρεπτα κακή ποιότητα γλώσσας»? Ποιος μπορεί να πιστέψει επίσης, ότι ξεσηκώθηκαν Έλληνες υπέρ της ..Μέρκελ και του Σόϊμπλε, και στην συνέχεια τα μέλη μίας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, καταδίκασαν τον Τράγκα και τον σταθμό σε πρόστιμο μαμούθ -για ραδιόφωνο- ύψους 25.000 ευρώ?!

Εγώ πίστευα από μικρός, στους «μύθους» που με δίδασκαν στο σχολείο για τα κατορθώματα των Ελλήνων. Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι ζούσαμε καλά με τους Τούρκους κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας! Προτιμώ να πιστεύω σε όσα μου έλεγαν στο 49ο Δημοτικό σχολείο της Πλατείας Κουμουνδούρου και στο 9ο Γυμνάσιο. Όπως ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΩΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, γιατί πριν έρθουν να με σώσουν, έμαθα από τον Θεόδωρο Τσουκάτο ότι λάδωναν τα πολιτικά κόμματα για να παίρνουν έργα από την Ελλάδα που ...Δάνειζαν:!!!!  Γι αυτό είπα και στον φίλο μου τον κ. Χατζηνικολάου, που μου συμπεριφέρεται ως αδερφός, ότι είναι πολύ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ- κυρίως για την ψυχή- να δουλεύει κάποιος, σε μία περιοχή με πολλούς «ανάδελφους», «γιοκαρίνους» και «νενέκους»".  

Αν προσπεράσει κανείς το δημοσιογραφικό στυλ της δεκαετίας του '50, αν ξεχάσει ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει υπάρξει σχολή για κακοπληρωτές των media κι αν αντέξει τα άπειρα boldαρισμένα και μη κλισέ και πατριωτικά κλαψουρισματα του κειμένου θα καταλήξει ότι - ναι - όντως κάτι δεν πάει καλά με το ΕΣΡ. Ή τουλάχιστον με τον τρόπο που αποφασίζει (και ανακοινώνει) αυτά που αποφασίζει (και ανακοινώνει).

Και στην τελική το ... θεατρικό ύφος του δημοσιογράφου είναι παλιό. Τι νόμισε η ανεξάρτητη αρχή (που τη «σπατουλάρουν» νυχθημέρον όλοι οι ... «εραστές» των θεσμών); Ότι έτσι εύκολα, από το ... μπουρλέσκ περνάει κανείς στις ιψενικές τραγωδίες;

Σημ.1: Εννοείται ότι και σε αυτή την περίπτωση έχει διατηρηθεί η ορθογραφία του συντάκτη. Εννοείται επίσης ότι το κείμενο δεν είναι "φιλικό" προς τον κ. Τράγκα. Απλώς, η σεμνοτυφία του ΕΣΡ σκανδαλίζει ακόμη και εκείνους που αδιάφορη τους είναι η όλη περιφορά του δημοσιογράφου από mediaκό "χωριό" σε mediaκό "χωριό".

Σημ.2: Πολύ "εγώ" έχει πέσει σήμερα στις "εξομολογητικές" επιστολές. Πρώτα ο Κωστόπουλος, μετά ο Τράγκας. Βρε, τί γίνεται;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: