Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

... μια άλλη ανάγνωση για την "εισβολή" ...

*
Άλκης Γαλδαδάς
***
*

Τι ξεχνάει ένας βολεμένος στην απέξω...

Mπήκαν ανάρχες στη Βουλή


Ανατρίχιασα χθες με την «εισβολή» των «αναρχικών» στη Βουλή. Όχι για τη Βουλή αλλά για το ότι τόσο λίγοι με ένα πανό και για ένα πεντάλεπτο παρουσίας εκεί έξω στα μαρμάρινα σκαλοπάτια, χωρίς να πέσει ούτε μια καρπαζιά, έδιναν μέχρι το βράδυ μεροκάματο σε τόσους δημοσιογράφους. Ραδιόφωνα, τηλεοπτικοί σταθμοί, ιστότοποι βρήκαν ότι συνέβησαν τόσα φριχτά πράγματα που ξεχάστηκαν όλα τα άλλα.

Οι αρλούμπες των Υπουργών (για Ρωσία, Κίνα, Αμερική, υδρογονάνθρακες και υδατάνθρακες), η άδικη συμπεριφορά των έξω, το ξεπούλημα με το ζόρι και των τελευταίων ασημικών της Ελλάδας. Επίσης κανείς δεν ρώτησε τι ακριβώς θέλουν αυτοί οι «αναρχικοί» (είναι καλύτερο για τα ΜΜΕ να τους λένε έτσι γιατί αυτό τρομάζει πιο πολύ, συνδέεται και με κάποιες υφές αξυρισιάς, απλυσιάς, κινδύνου οπότε τελικά και ο νοικοκύρης θα τσιμπήσει το μεζεδάκι πιο δυνατά).

Όσο για τα αιτήματα, δε βαριέσαι, κάποιος κόσμος σε διωγμό, μία μάνα και μία γυναίκα που μπήκαν μέσα άδικα, ένας άνθρωπος με ολική αναπηρία που τον έχουν μέσα μόνο για να ταλαιπωρείται, σαν να είναι ένα κομμάτι κρέας, και μερικές «παράλογες απαιτήσεις», όπως θα δούμε στη συνέχεια ότι είναι, κάνοντας τη σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν έξω: να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση, να καταργηθούν το άρθρο 187 και 187Α, σχετικά με την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ'. Α, και η εξέταση DNA, που ενώ χρειάζεται κανονικά κάποιες ημέρες βγαίνει μέσα σε λίγη ώρα με μια τρομερά απλή μέθοδο που φαίνεται ότι έχει βρεθεί μόνον από την ελληνική Αστυνομία.

Τι ξεχνάς όταν είσαι βολεμένος στην απέξω;

  • Ότι απόπειρα πραγματικής εισβολής στη Βουλή ενάντια στην κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου, είχε γίνει στις 3.7.1964 από 50 δεξιούς που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Καραμανλή, τραυματίστηκαν στις συμπλοκές βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής και ένας από τους πιο γνωστούς ανάμεσα στους εισβολείς ήταν ο Ρένος Αποστολίδης, που αργότερα βέβαια, ως λογοτέχνης και άνθρωπος των Γραμμάτων, είχε όλο τον σεβασμό της πνευματικής ελίτ και έγραφε για χρόνια στην Ελευθεροτυπία, αν δεν κάνω λάθος. Και φαντάζομαι πως ο κ. Γεωργιάδης θα έχει πουλήσει αρκετά βιβλία του ανθρώπου αυτού από το κατάστημά του.
  • Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή έναν σκανδαλώδη νόμο που δίνει αποφυλακιστήριο σε ανθρώπους που θα έπρεπε να μείνουν ακόμη μέσα. Προς μεγάλη χαρά των διαφόρων μεγαλοδικηγόρων ενώ, ανάλογα και με την έκβαση της προσεχούς δίκης του Άκη Τσοχατζόπουλου, μπορεί να βγει και αυτός ώστε να μπορέσει να απολαύσει τα όσα με τόσο κόπο και ικανότητα κατάφερε να αποκτήσει.
  • Η ψύχραιμη αντιμετώπιση του συμβάντος από την Πρόεδρο της Βουλής μάλλον εξόργισε τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα, που την έχουν ήδη καταστήσει ελκυστικό στόχο και βάλουν με πυρ ομαδόν εναντίον της. Προβάλλοντας μάλιστα, όπως έγινε πάλι και χθες, τον κάθε ασήμαντο βουλευτάκο που λογομαχεί μαζί της. Φαίνεται πως δεν είναι η κ. Ζωή συντονισμένη στη γραμμή Καραμανλο-ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ότι ένας εργολάβος έχει δικό του κόμμα στη Βουλή που καταθέτει ερωτήσεις σχετικές και ομοιόθετες με τα συμφέροντά του δεν ενοχλεί ανάλογα.
  • Το ότι έσπευσαν οι εντελώς επιτυχημένοι κκ Δένδιας (με χαμόγελο έως τ’ αυτιά) και Κικίλιας (αυτός ο τελευταίος από τη βιασύνη του να βγει στις κάμερες ούτε γραβάτα δεν πρόλαβε να δέσει) να μας θυμίσουν τι είχαμε και τι χάσαμε και όλη την ημέρα έπαιζαν τα ΜΜΕ τις (μηδενικής πληροφορίας) δηλώσεις τους λες και είχαν κάποια έστω και υποτυπώδη αξία.
  • Το ότι χαρίζονται από τον Πουτινοστραφή ΣΥΡΙΖΑ με απλοχεριά περισσότερα από 20 εκατομμύρια προσαυξήσεων και προστίμων σε Πρόεδρο ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που οι επιχειρήσεις του έχουν κύκλο εργασιών στη Ρωσία μεγαλύτερο από 1 δισεκατομμύριο.
  • Το ότι οι με και χωρίς κουκούλα εισβολείς στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός και οι άλλοι που πλακώθηκαν στη Θεσσαλονίκη σε αγώνα χάντμπολ δεν αναζητήθηκαν για να συλληφθούν από τον ρέκτη κ. Κοντονή και τους άλλους υπευθύνους, δεν θύμωσε και πολλούς εκεί στους διαφόρους σταθμούς. Άμα σου έχει κάνει το εμβόλιο ο Πρόεδρος της ομάδας δεν σε πιάνει ούτε ο αστυνόμος ούτε ο τρομονόμος.
  • Και ένα τελευταίο από την τόσο ανοιχτή τωρινή κυβέρνηση. Μπορεί να έλεγαν ό,τι έλεγαν πριν οι άνθρωποί της αλλά οι αστυνομικοί συνεχίζουν να επιχειρούν στους δρόμους εναντίον των πολιτών χωρίς να φαίνονται τα διακριτικά τους και οι αριθμοί τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να βρεθούν έστω και μετά, όσοι τυχόν αυθαιρετούν. Αλλά αυτά οι σημερινοί κυβερνητικοί τα έλεγαν «τότε», όταν έκαναν καταγγελίες για την άγρια συμπεριφορά των ενστόλων σε κάτι δασάκια στη Χαλκιδική. Τώρα όμως θα μου πεις πως είναι περασμένα-ξεχασμένα.
Όλος αυτός ο όμορφος κόσμος απειλείται από την κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου και τις άλλες συμβολικές ενέργειες από τους «αναρχικούς», που χθες δεν φορούσαν και μαύρα για να γράφουν καλύτερα στις κάμερες καθώς στάθηκαν για λίγο μπροστά στα μάρμαρα της Βουλής.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: