Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

... τέσσερις εκδοχές της καθημερινότητάς μας ...

*

Λάκης Μπέλλος
("ΕφΣυν")
***
*
Η ζωή είναι ωραία

Ακολουθεί διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:


«Γερμανελληνίδες και Γερμανέλληνες

Η ζωή είναι ωραία. Ορισμένοι μπορούν να διαφωνούν με αυτό, όμως θα σας το εξηγήσω και αναλύσω.

Ολα όσα ζείτε τα τελευταία χρόνια με τα Μνημόνια που σας έχουμε προσφέρει, είναι ένα τηλεπαιχνίδι. Πολλοί βλέπω ότι μορφάζετε και υποπτεύομαι ότι βρίζετε από μέσα σας “τι μας λέει ο μαλάκας”. Αφήστε όμως να σας το εξηγήσω και θα με δικαιολογήσετε.

Το τηλεπαιχνίδι είναι μέρος μιας ταινίας, η οποία ονομάζεται “Η ζωή είναι ωραία”. Κάπως αρχίζετε και αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω. Το “Η ζωή είναι ωραία” είναι η δραματική κωμωδία όπου ο Ρομπέρτο Μπενίνι σάρωσε στα Οσκαρ.

Το σενάριό του ήταν αυτό που το έκανε ξεχωριστό. Ενας πατέρας μόλις έχει ξεσπάσει ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος κρύβει τον γιο του μαζί του σε ένα γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και τον πείθει ότι όσα βλέπει είναι μέρος ενός τηλεπαιχνιδιού. Αν καταφέρει να μαζέψει 1.000 πόντους, θα κερδίσει ένα τανκ. Του λέει αν κλάψει, παραπονεθεί, ζητήσει τη μαμά του ή πει ότι πεινάει, θα χάσει.

Ενα παρόμοιο τηλεπαιχνίδι παίζεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και σαρώνει. Το στρατόπεδο συγκεντρώσεως βέβαια είναι πολύ μεγαλύτερο. Χωράει μέχρι και 10.000.000 Ελληνες – οι αλλοδαποί βέβαια εξαιρούνται.

Πείτε στα παιδιά σας κι αν δεν έχετε σε αυτά που έχετε υιοθετήσει ή στα παιδιά των συγγενών σας ή στα βαφτιστήρια σας τέλος πάντων, αυτό που ζουν είναι μέρος ενός τηλεπαιχνιδιού που διοργανώνουν οι φίλοι μας της τρόικας.

Αν δεν υπάρχει καλοριφέρ, φυσικό αέριο, πέλετ ή τζάκι και το σπίτι είναι σαν ψυγείο, πείτε στα παιδιά ότι είστε πολύ τυχεροί γιατί κερδίζετε 10 πόντους.

Οσο πέφτει ακόμα η θερμοκρασία και φτάνει στο μείον, κερδίζετε από έναν πόντο ακόμη. Με -10 κερδίζετε και άλλους 10 πόντους.

Αν μια μέρα το σχολείο του παιδιού κλείσει και πρέπει να πάει δέκα χιλιόμετρα ή στο παραδιπλανό χωριό και ίσως και με τα πόδια γιατί δεν πληρώνουμε τα πούλμαν, κάντε το παιδί να πετάξει από χαρά, γιατί κερδίζει μεμιάς 50 πόντους! Αν είναι ακόμα μακρύτερα το σχολείο με το οποίο συγχωνεύεται, κερδίζει, φοβερόοοο, έναν πόντο για κάθε χιλιόμετρο επιπλέον απόστασης.

Ενδεικτικά αναφέρετε στα παιδιά ότι κερδίζουν πολύ περισσότερους πόντους σε άλλες ιδιάζουσες περιπτώσεις:

- Διακοπή ρεύματος 120 πόντοι

- Επανασύνδεση 2 πόντοι.

- Απόλυση πατέρα 130 πόντοι

- Απόλυση μητέρας 130 πόντοι

- Κανένας εργαζόμενος στο σπίτι 200 πόντοι

-Διαθεσιμότητα 30 πόντοι

- Αστεγος 350 πόντοι.

Κάντε τη ζωή των παιδιών και τη δική σας τηλεπαιχνίδι. Ζωή γαμάτη. ΄Η, γάμα τα.

Α, δεν είπαμε το δώρο που κερδίζουν τα παιδιά στο τηλεπαιχνίδι που διοργανώνουμε μαζί με την αγαπημένη μας τρόικα. Ολα κερδίζουν δωρεάν ένα εισιτήριο εισόδου σε νοσοκομείο 15 ευρώ, κάτι που σίγουρα θα χρειαστεί.

Γερμανελληνίδες και Γερμανέλληνες.

Η ζωή είναι ωραία!!!»
*** ***

Καλά Φτωχούγεννα

Εντυπωσιακό είναι το φετινό φτωχουγενιάτικο κλίμα. Για πρώτη φορά αναβοσβήνουν τόσο τα φώτα, αφού σε άλλα σπίτια γίνεται επανασύνδεση ρεύματος και σε άλλα αποσύνδεση, έτσι που όλη η Ελλάδα μοιάζει ένα τεράστιο φτωχουγεννιάτικο δένδρο που έχει κάνει τους αστροναύτες να έχουν μαγευτεί από τον απίθανο φτωχουγεννιάτικο διάκοσμο όλης της Ελλάδας.

Οι φτωχουγεννιάτικες βιτρίνες έχουν ντυθεί στα κακά τους και μας περιμένουν. Πάρα πολλοί είναι στα καταστήματα και κοιτάνε τις βιτρίνες κουνώντας το κεφάλι τους. Το ίδιο κάνουν και οι καταστηματάρχες, κουνάνε τα κεφάλια τους από μέσα και μετά συγχρονίζονται και οι δύο πλευρές και κουνάνε τα κεφάλι τους στον ίδιο ρυθμό.

Τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς την παραμονή των Φτωχουγέννων, που θα πουν τα φτωχουγεννιάτικα κάλαντα, που όμως σύμφωνα με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο θα φορολογούνται και οι νεαροί πρέπει να κρατούν βιβλίο εσόδων-εξόδων, αλλιώς θα έχουν κατάσχεση από το πρώτο ευρώ, εκτός αν το έχουν κλέψει οι ληστές που καραδοκούν.

Τη μεγαλύτερη ζημιά από τα φετινά Φτωχούγεννα έχουν υποστεί οι γαλοπούλες, αφού δεν έχει σφαχτεί καμία μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να έχει υποστεί πανωλεθρία ο κλάδος τους, που άλλες εποχές τέτοιες μέρες γνώριζαν πιένες.

Καλά Φτωχούγεννα και χρεωμένος ο καινούριος χρόνος.

*** ***

Το ΕΣΥ
και το χρονοντούλαπο της χρεοκοπίας

Την επανίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας 30 χρόνια μετά τη δημιουργία του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Το ΕΣΥ ιδρύθηκε το 1983 από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το επανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναγγέλλοντας τη μεγάλη είδηση κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί του «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».

Ο κυριότερος λόγος που επανιδρύθηκε το ΕΣΥ είναι ότι τα νοσοκομεία έχουν γυρίσει πίσω 30 χρόνια τουλάχιστον. Παραμένει όμως και ο ΕΟΠΥΥ για τα φαρμακεία, αφού έχει πάρει το κολάι και δεν τα πληρώνει και κινδύνευε να χάσει τη σειρά του.

Μια μεγάλη αλλαγή του ΕΣΥ είναι ότι το εισιτήριο των 15 ευρώ για τα νοσοκομεία που θα ίσχυε από 1η Ιανουαρίου, θα πληρώνεται σε δραχμές γιατί αυτό ήταν το νόμισμα της εποχής του ΕΣΥ.

Ο λόγος που γίνονται αυτές οι αλλαγές είπε ότι δεν είναι μόνο δημοσιονομικός αλλά πρωτίστως γίνονται γιατί τις χρειάζεται ο πολίτης. Ξύπνησαν δηλαδή όλοι οι Ελληνες και είπαν ότι πρέπει να ανασυσταθεί το ΕΣΥ, γιατί είχαν βαρεθεί από τις διαφημίσεις του ΕΟΠΥΥ.

Ετσι θα γίνουν νέες τηλεοπτικές διαφημίσεις που θα μας σπάσουν το κεφάλι «12 888, φέρτε τώρα τον γιατρό».

Ο κ. Σαμαράς περιγράφοντας τα στρεβλά του συστήματος ανέφερε χαρακτηριστικά πως ενώ σε κάθε Ελληνα αναλογούν περισσότεροι κατά κεφαλήν γιατροί απ” ό,τι αναλογούν στους υπόλοιπους Ευρωπαίους κι όμως, εδώ κλείναμε ραντεβού για να μας δει μετά από μήνες ο γιατρός, ενώ τώρα θα γίνει μετά από χρόνια.

Κάναμε επίσης περισσότερες μαγνητικές ακόμη και από τις ΗΠΑ, πράγμα που δεν χρειάζεται, αφού σύντομα όλοι οι Ελληνες θα τα τινάξουν.

Μετά την επανίδρυση του ΕΣΥ σύντομα ο Αντώνης Σαμαράς θα αναγγείλει και την επανίδρυση του «χρονοντούλαπου της Ιστορίας», το οποίο όμως θα το μετονομάσει σε «χρονοντούλαπο της χρεοκοπίας».

*** ***

twitter παίδες Ελλήνων

Ευπαθείς ομάδες ή ευπαθής κυβέρνηση

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ @prothipourgakos

Σίγουρα είναι τρομοκρατική η επίθεση στο σπίτι μου. Θα πάρω μια καλή αποζημίωση σαν την άλλη φορά.

Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ @elies


Μπορεί όμως να έβαλαν την μπόμπα τα άλλα κόμματα γιατί φοβήθηκαν την κίνηση των «58»

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @soible

Δεν παίζονται οι Ελληνες. Τόσο ψοφόκρυο που δαγκώσαμε μην πω τι και ούτε ένας θάνατος από ψύχος. Ελεος!

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @dei

Αφού έκοψαν και το ρεύμα στην άκρη του τούνελ

Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ @anergopateras

Πάνω που λέω ότι πέφτει η ανεργία, άλλο τόσο ανεβαίνει. Δεν θα σας απαντήσω στο ερώτημα πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις.

ΔΗΜ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ @ompama

Πολύ μπιπ ο Ομπάμα στην κηδεία του Μαντέλα με την Αυστραλιανή πρωθυπουργό. Εγώ πάντως δεν της την έπεσα, αλλά μου την έπεσε εκείνη.

ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ @apokries

Kαλές Απόκριες!

Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ @apokries

Καλές Απόκριες!

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ @oliren

Δεν ξέρω τι έπαθε πάλι ο Λαφαζάνης. Μου ευχήθηκε «Καλό κουράγιο».

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ @dei
Κανένας λόγος ανησυχίας. Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα γίνουν οπωσδήποτε μέχρι του χρόνου τα Χριστούγεννα.
---
πηγή: twitter.com/pamelouketo
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: