Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

... δια του Τύπου προλεγόμενα ...


*
stavrosx1
***
*
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
.
Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
.
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ: «Η έξοδος από την κρίση σημαίνει (...) όχι άλλοι φόροι, όχι άλλες μειώσεις μισθών» (ο Σαμαράς στην Κόρινθο / ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).
.
ΤΟ ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: «Το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας (...) θα μπορούσε να έχει γράψει η κ. Λούκα Κατσέλη (...) να το έχει υποστηρίξει ακόμη και ο Κώστας Σημίτης (...) να προσυπογράψει ακόμη και ένα κόμμα της λαϊκής δεξιάς (...) κινείται προς το κέντρο για να αυξήσει τους ψηφοφόρους» (στην ΑΥΡΙΑΝΗ).
.
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ: «Θα φέρουμε στη Βουλή Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο» (ο Τσίπρας στην ΑΥΓΗ).
.
Η ΜΑΪΜΟΥ «ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»: «Τα περιθώρια βελτίωσης των όρων δανειοδότησής μας διευρύνονται (...). Αλλά πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι δεσμεύεις που έχουμε αναλάβει θα εκπληρωθούν και οι μεταρρυθμίσεις θα συντελεστούν» (στο ΕΘΝΟΣ).
.
ΤΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ: «Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, όποιος και αν είναι, πρέπει να συγκροτήσει αμέσως το νέο υπουργικό συμβούλιο και να φύγει για τις Βρυξέλλες (...) έχει να συζητήσει (...) την επιστροφή της χώρας μας στην ΕΕ και στο Ευρώ!» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).
.
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ: «Με το ευρώ στα πρόθυρα της κατάρρευσης επανέρχεται η ιδέα για Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, ωστόσο το τίμημα θα είναι για όλους βαρύ» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
.
Η ΧΑΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: «Οι κυβερνήσεις θα διαχειρίζονται ελεύθερα μόνον τα ποσά που καλύπτονται από τα εθνικά έσοδα (...) η πρόταση προϋποθέτει απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων προς όφελος της Δημοσιονομικής Ενωσης» (το σχέδιο σε «Σπίγκελ» / ΤΑ ΝΕΑ).
.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: