Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

... Ελλάδα - Ισραήλ και F-16 ...

*
"Ρ"
***
*
Λυκοφιλίες επικίνδυνες για το λαό

*
... Μπ. Νετανιάχου - Γ. Παπανδρέου κάπου στο Αιγαίο ...
*
Η μια μετά την άλλη ξεδιπλώνονται οι πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, πιστοποιώντας το βάθος αυτής της συνεργασίας αλλά και το μέγεθος της ελληνικής εμπλοκής στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Μετά λοιπόν τα σενάρια για τους αγωγούς και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της Ανατ. Μεσογείου, τις κοινές ασκήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο για την προετοιμασία της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ για το ενδεχόμενο αεροπορικού χτυπήματος κατά του Ιράν, γίνεται τώρα γνωστό ότι θα υπάρξουν, τον επόμενο χρόνο, ελληνοϊσραηλινές ασκήσεις και στο έδαφος της Βουλγαρίας, κάνοντας σαφές ότι το παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών βγαίνει και έξω από τη Μεσόγειο, φθάνει μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και τον Καύκασο, όπου το Ισραήλ έχει προνομιακές σχέσεις, στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας, με την κυβέρνηση της Γεωργίας.

Παράλληλα, προχωράνε και οι μπίζνες που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφτηκε τον Αύγουστο στην Αθήνα κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Πρώτο στη λίστα είναι το ενδιαφέρον των Ισραηλινών για τα νέα μαχητικά αεροσκάφη που σχεδιάζει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Ισραηλινές εταιρείες έχουν ενεργό συμμετοχή στην κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών F-16 και το θέμα αυτό έβγαλε στον αέρα η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» και το αναπαρήγαγαν τουρκικές εφημερίδες, επισημαίνοντας ότι κατά τις προηγούμενες μέρες αντιπροσωπεία του ισραηλινού υπουργείου Εθνικής Αμυνας επισκέφθηκε την Αθήνα για τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Ολα τα δημοσιεύματα επισημαίνουν την «ψύχρανση» των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας και ότι η ισραηλινή αεροπορία έχει βρει ένα νέο εταίρο στη Μεσόγειο, ενώ στον τουρκικό Τύπο επισημαίνεται ότι «το Ισραήλ και η Ελλάδα, και οι δύο αντίπαλοι της Τουρκίας, έχουν διεξαγάγει αρκετές κοινές αεροπορικές ασκήσεις το προηγούμενο έτος».

Ολα αυτά δείχνουν τους κινδύνους για τους λαούς και την υπόθεση της ειρήνης που εμπεριέχουν αυτές οι λυκοφιλίες και η συμμετοχή της χώρας στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχαν οι Stavrovelonies

2 σχόλια:

dimitris είπε...

Καλησπερα, οσο πιο γρηγορα το καταλαβει ο κοσμος, οτι μας βαζουν σε νεες περιπετειες, τοσο πιο γρηγορα θα γλυτωσουμε απο ''ερμαφροδιτους'' πατριωτες στυλ Γιωργου Παπανδρεου, γιατι αν σκαλισουμε λιγο την μνημη μας, ''καποτε'' βρεθηκε Ελληνας φανταρος να πολεμαει στην ΟΔΗΣΣΟ οπου νικηθηκε.

Η επιλογή του Ελευθέριου Βενιζέλου για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην εκστρατεία της Ουκρανίας δεν δικαιώθηκε από τα πράγματα. Οι εθνικές διεκδικήσεις σε Ανατολική Θράκη και Μικρά Ασία δεν ευοδώθηκαν, αφού μεσολάβησε η Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ κόστισε βαρύτατα στις ελληνικές κοινότητες της νότιας Ρωσίας, που θεωρήθηκαν αμφίβολης νομιμοφροσύνης από τις σοβιετικές αρχές και πολλά μέλη της αναγκάσθηκαν να καταφύγουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τοτε ο Βενιζελος εκανε λαθος επιλογες, τωρα ο Παπανδρεου παει να μας μπλεξει στις ενδοιμπεριαλιστικες τους εριδες, παλι ο ''απληροφορητος'' λαος θα την ''πληρωσει''...

Τυπο-θραύστης είπε...

... καλημέρα Δημήτρη ...
... ελπίζω στη γρήγορη ροή των πραγμάτων ...
... ίσως μια εξέγερση του κόσμου αποδειχθεί λυτρωτική ...
... έρρωσο ...