Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

... ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ για άστεγους ...

*
stavrosx1
***
*
Τους θάβουν ομαδικά
.
γιατί
.
δεν έχουν να πληρώσουν...
*
tafoi5_thumb_medium630_416.jpg
Τριάντα νεκροί θάφτηκαν σε μαζικό τάφο προαστίου του Σικάγο την Τετάρτη, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας για εξασφάλιση προσωπικού χώρου ταφής και κάλυψη εξόδων κηδείας όσο οι εν λόγω άνθρωποι βρίσκονταν εν ζωή. Μαζικοί τάφοι, αν και ως τώρα δημιουργούνταν κατά κύριο λόγο σε χώρες του τρίτου κόσμου, πλέον εμφανίζονται διαρκώς περισσότεροι και στις Η.Π.Α. ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.
tafoi4_thumb_medium630_412.jpg
Τα άψυχα σώματα των τριάντα ανθρώπων μεταφέρθηκαν στο νεκροταφείο Homewood Memorial Gardens, 25 μίλια νοτιοδυτικά του Σικάγου, και, μάλιστα, στο ειδικό τμήμα που έχει δημιουργηθεί για όσους δεν έχουν τα χρήματα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους μια αξιοπρεπή τελετή κηδείας. Κατά τη διάρκεια της μαζικής ταφής, δεν παρευρέθηκαν καθόλου συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα των νεκρών.
tafoi3_thumb_medium630_416.jpg
Η ύπαρξη του συγκεκριμένου τμήματος του κοιμητηρίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας πέρυσι, πυροδοτώντας συζητήσεις για την ανάγκη αυστηρότερης νομοθεσίας που θα περιορίζει τις αυθαιρεσίες όσον αφορά στους τρόπους ταφής στα κοιμητήρια. Ωστόσο, η οξεία οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στη διαρκή αύξηση άπορων πολιτών και οι κρατικές αρχές δεν έχουν υιοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν σε αυτούς έναν πιο ανθρώπινο τρόπο κήδευσης όταν φύγουν από τη ζωή.
tafoi2_thumb_medium630_416.jpg
Η  ανακάλυψη των μαζικών τάφων για απόρους στο Homewood Memorial Gardens έγινε όταν παρατηρήθηκαν φέρετρα που είχαν θαφτεί στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο. Σε κάποιο σημείο του κοιμητηρίου, μάλιστα, είχαν ταφεί οκτώ νεκροί μαζί.
Παλαιότερα, για το ίδιο νεκροταφείο είχαν γίνει ήδη κατηγορίες ως προς τον τρόπο που θάβονταν οι νεκροί.
Ωστόσο, υπεύθυνοι του κοιμητηρίου, αξιωματούχοι της περιοχής, αλλά και ανώτεροι δικαστικοί επεσήμαναν ότι η μαζική ταφή εφαρμόζεται και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α., ακόμα και στη Νέα Υόρκη, για όσους, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν στον εαυτό τους μια αξιοπρεπή κηδεία.
tafoi1_thumb_medium400_265.jpg
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. σημαντική αύξηση και στις αποτεφρώσεις νεκρών, δεδομένου ότι είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές συγκριτικά με τις παραδοσιακές κηδείες.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: